HARTJE e-factory in Tsjechië start met succes in eigen nieuwbouw

De HARTJE e-factory in Tsjechië assembleert sinds 2017 e-bikes voor de merken HERMANN HARTJE KG. Na de start met 25 medewerkers in een gehuurd pand, is de dochteronderneming nu de volgende fase ingegaan door te verhuizen naar een nieuw en eigen pand. De HARTJE e-factory breidt momenteel zijn capaciteiten stap voor stap uit – en HARTJE als geheel neemt steeds meer de rol van fabrikant op zich.

“Met onze eigen locatie in Tsjechië hebben we jarenlang optimale omstandigheden gecreëerd voor de productie van e-bikes”, legt Dirk Zwick, algemeen directeur van HARTJE, uit. “De HARTJE e-factory maakt deel uit van onze strategie om onze knowhow te gebruiken om de middelen voor verdere dynamische groei veilig te stellen.” De oprichting van de dochteronderneming HARTJE ASIA in 2018, die zaken doet met ongeveer 100 leveranciers in Azië, maakt ook deel uit van deze toekomstgerichte benadering.

De HARTJE e-factory heeft geen tekort aan potentieel voor toekomstige uitbreiding: het terrein van 22.000 m2 in de stad Šumperk is slechts gedeeltelijk bebouwd. Sinds oktober vorig jaar werkten 42 medewerkers op 8000 m2 aan twee assemblagelijnen en aan Holland Mechanics-apparatuur voor de wielproductie. “Het is nog maar net begonnen, tot dusver hebben we slechts een deel van de productieapparatuur geïnstalleerd”, legt Broňa Kubíčková, algemeen directeur van de e-factory, uit. Op de lange termijn zal de HARTJE e-fabriek naar verwachting 90.000 e-bikes per jaar produceren.

De HARTJE e-factory heeft sinds maart 2021 een eigen website.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van