14-04-2011 - Mountainbiken, Nieuws

Help de MTB route in Schoorl

MTB Noord-Holland is een nieuwe MTB vereniging, opgericht door MTB-Schoorl, MTB Twiske, MTB-De Zeeleeuw, MTB NhollandN & MTB Noordwest 9 heeft zich onder andere ten doel gesteld om de lokale routes te gaan onderhouden in samenwerking met de beheerders.

Bij onder andere Staatsbosbeheer is de geldkraan dichtgedraaid en zal het onderhoud aan de MTB route van Schoorl minder en minder worden. Gevolg is dat de route vreselijk zal gaan eroderen en bikers zullen andere alternatieven gaan zoeken buiten de vaste route in het kwetsbare Natura2000 gebied. Dit kan in het ergste geval leiden tot afsluiting van (delen van) de route omdat afsluiten goedkoper is dan onderhouden.

Dit laten we natuurlijk niet gebeuren!!!!

MTB Noord-Holland gaat met behulp van partners, vrijwilligers en donateurs (binnenkort kan je lid worden) een deel van het onderhoud op zich nemen en financieren. Daarnaast kijken we of uitbreiding van de route haalbaar is. Op deze manier houden we de route aantrekkelijk zodat iedereen op zijn/haar eigen manier kan blijven genieten van de prachtige Schoorlse bossen en duinen.

Als eerste wapenfeit hebben de verenigingen een “fund” aangevraagd bij de EOCA(European Outdoor Conservation Organisation) van 8500 euro voor bescherming van de MTB route en de omliggende, kwetsbare natuur. De EOCA is een samenwerkingsverband van de Europese outdoorsector die zich inzet om natuurgebieden te beschermen. Dat doet de EOCA door geld beschikbaar te stellen aan kleinschalige, lokale projecten. Dit soort projecten draait voornamelijk op de inzet van vrijwilligers en ontvangt geen subsidie van de overheid of andere partijen. De gebruikers van de natuur besluiten uiteindelijk door te stemmen welk project een “fund” toegewezen krijgt.

Uiteindelijk zullen de meeste stemmen gelden. Dus stem voor dit project!!

Stemmen kan via de website van de Nederlandse partner van de EOCA: Bike & Trekking.

 van