30-09-2019 - Kitesurfen, Nieuws

Recordbedrag opgehaald Hoek tot Helder 2019

Recordbedrag opgehaald tijdens Hoek tot Helder 2019

Afgelopen zaterdag is er op het strand van Den Helder 375.524  euro voor de Hartstichting opgehaald tijdens de derde editie van Hoek tot Helder. 258 (inter)nationale kiters hebben zich ingezet om dit recordbedrag bij elkaar te kiten. Een immense tocht van 130 kilometer langs de Nederlandse kust werd afgelegd. Onder de kiters bevinden zich naast wereldkampioen kitesurfen Kevin Langeree ook andere fervente sportfanaten die zich voor de Hartstichting inzetten, onder wie Beau van Erven Dorens, Mark Tuitert, Rintje Ritsma en Lilian de Geus. Ze hebben 1,5 jaar getraind om het gevecht met de elementen aan te kunnen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Ook Hugo de Koning, DGA van hoofdsponsor YoungCapital, waagt dit jaar de sprong: “Dit is echt de ‘tocht der tochten’ voor kiters en ik kan niet wachten samen te strijden voor dit mooie doel.”  Recruitmentspecialist YoungCapital was dit jaar hoofdsponsor van de ‘tocht der tochten’.

Langste Kitesurftocht van de wereld

“Hoek tot Helder is de langste kitesurftocht van de wereld, die in één dag wordt afgelegd”, zegt organisator Martijn van Dijk. Na zo’n 10 uur behaalden de eerste kiters de finish. De finish werd bereikt door de ruwe Noordzee via de stranden van Scheveningen, Noordwijk, IJmuiden, Camperduin en Den Helder getrotseerd te hebben. Ruud Nobbenhuis is een van de deelnemers die al twee keer eerder heeft meegedaan, maar dit jaar voor het eerst is gefinisht: “Eindelijk de finish gehaald! Man, wat een dag was het. Ik ben nu helemaal gesloopt en heb een enorme spierpijn.”

Hoek tot helder

Alle deelnemers hebben hard getraind om het gevecht met de elementen aan te kunnen gaan voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. In Nederland leven zo’n 1,4 miljoen mensen met hart- en vaatziekten, waarvan zo’n 100.000 onder de 35 jaar. “Het is nu al het derde jaar dat we het evenement organiseren met Stichting Kite 4 Charity. Dat we met zijn allen zo’n onbeschrijfelijk groot bedrag hebben kunnen ophalen voor de Hartstichting, is fantastisch!”

Doneren kan nog steeds via www.hoektothelder.nl.

Hoek tot Helder

Over de Hartstichting

Het hart is de motor van het leven. De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om ieders hart zo sterk mogelijk te houden, zodat iedereen het maximale uit het leven kan halen. Stap voor stap en op verschillende fronten tegelijk werkt zij aan een hartgezonde samenleving. Dat doet de Hartstichting samen met medewerkers, patiënten, vrijwilligers, donateurs, zorgprofessionals, wetenschappers en businesspartners. De ambitie is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, op te sporen én zo goed mogelijk te behandelen. Daartoe financiert de Hartstichting wetenschappelijk onderzoek, geeft ze voorlichting en werkt ze aan vernieuwing in de zorg en hulpverlening. Voor meer informatie: hartstichting.nl

The sky is the limit

In Nederland leven zo’n 1,4 miljoen mensen met hart- en vaatziekten, van wie zo’n 100.000 onder de 35 jaar zijn. Eén van deze jongeren is fervent kiter en hartpatiënt Sophie de Koning (26 jaar). Sophie kwam er op haar 17e na een sportkeuring achter dat zij een afwijkend ECG had. Sindsdien staat zij ieder jaar onder controle in het UMC. Sophie kitet zelf ook mee voor dit doel, dat haar persoonlijk raakt. “Het opgehaalde bedrag voor de Hartstichting is tot nu toe: € 359.467”, zegt Sophie. “Dat is natuurlijk fantastisch, maar uiteraard willen we nog meer geld ophalen voor dit mooie, maar vooral belangrijke doel. Wat dat betreft is the sky the limit.”

Check hieronder de video van Hoek tot Helder  en de hartstichting!

Fotograaf: Celine van Amstel

 

Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van