26-02-2015 - Snowboarden, Nieuws

Jammie Barrow: Don’t try this at home!

Of het nou is omdat je auto het niet meer doet, of omdat je op een slee zit. Iedereen heeft zich wel eens laten meeslepen. Jammie Barrow is echter een geval apart. Deze Britse waaghals brak vorig jaar al het wereldrecord ‘achter-een-auto-hangen-op-je-snowboard’ door dat met een snelheid van 111.8 km/u te doen. Dit was echter nog niet extreem genoeg voor Barrow, dus ging de 22-jarige Brit deze keer nog een stapje verder.

De creatief ingestelde Barrow vond het wel weer eens tijd worden voor een nieuw record en kwam met een idee wat hem direct twee records zal opleveren. Hij besloot om zichzelf in het Zwitserse St. Moritz mee te laten slepen door een vliegtuig. Hiermee werd Barrow de eerste snowboarder ooit die zich heeft laten meeslepen door een vliegtuig.

Helaas mocht het vliegtuig niet op maximum snelheid rijden, omdat het vliegtuig volgens de regels niet mocht opstijgen. Hierdoor hing Jammie eigenlijk achter een grote auto met 1200 pk en een propeller. Dit maakt het natuurlijk niet minder spectaculair. Met een snelheid van 125 km/u verbrak Barrow opnieuw het snelheidsrecord.

Bekijk hier de spectaculaire beelden van Barrow.
Don’t try this at home!

[youtube id=”pvPKs-FL8Jg”]

 van