11-03-2021 - Wielrenblad, Leesvoer

Keep it under control met de SKS Compit+ – Review

Natuurlijk, een telefoon op je stuur is niet zo sexy als een high-end bikecomputer, maar er zitten zeker voordelen aan. Want stiekem is de gebruikservaring van bijvoorbeeld een app als Komoot, zoals die op je telefoon draait, behoorlijk superieur aan die van een fietscomputer. Tel daarbij op het grote, haarscherpe, hoogwaardige touchscreen en het is duidelijk dat je als fietscomputer van goeden huize moet komen om een iPhone te verslaan, zeker nu die honderd procent waterdicht zijn. Het enige probleem is eigenlijk de accuduur, en daar heeft SKS een prima oplossing voor bedacht met de Compit+.

https://www.youtube.com/watch?v=aPaIQwuh22U&t=2s

De Compit+

Het systeem bestaat uit een stuurhouder, de Compit, waarop je een accupack klikt. Daarop klik je dan weer je mobieltje, nadat je deze in het bijgeleverde telefoonhoesje hebt gestopt. Dat klikken gebeurt met een stevige bajonetsluiting. Deze voelt aan alsof de boel absoluut nergens meer heengaat. Wat ook wel een voorwaarde is, gezien de prijs van een smartphone.

Je kunt hem zowel rechtop als liggend bevestigen. Het laden gebeurt vervolgens via een USB-kabeltje of zelfs draadloos. Er is tevens een NFC-functie waarmee de accupack kan communiceren met onder andere de SKS-app. In de praktijk werd de batterijduur van onze iPhone 7 ongeveer verdubbeld door de Compit+. Al hoewel de precieze duur erg afhangt van het gebruik.

Het navigeren met een telefoon gaat natuurlijk als een tierelier en wat ook opviel, is hoe prettig het is je mobieltje direct onder handbereik te hebben. Het laden van de accupack duurt wel aanzienlijk langer dan het laden van een iPhone. Wat we niet geprobeerd hebben, maar wat een mooie toepassing lijkt, is de Compit opladen met een naafdynamo. Als je je telefoon dan draadloos door de Compit laat laden, heb je nog een USB-aansluiting over om bijvoorbeeld een lamp te laden, voor de betere bikepack-avonturen. 

Bekijk de Compit + hier op de SKS-website. De prijs voor de hele set bedraagt € 79,99 (plus 9,99 euro voor smartphonecover) 


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van