03-06-2015 - Kitesurfen, Nieuws

Kiteboarden op de jeugd Olympische Spelen 2018

Kiteboarden is geselecteerd als een van de vier zeilevenementen op de Jeugd Olympische Spelen van 2018, die wordt gehouden in Buenos Aires, Argentinië. De International Sailing Federation (ISAF) Uitvoerend Comité bevestigde dat kiteboarden zal worden getest op mogelijke opname in de Olympische Spelen Tokyo 2020.

“Dit is een belangrijke ontwikkeling in onze Olympische ambities en we zijn verheugd dat jonge kiters nu de kans krijgen om hun talent aan de wereld te showen tijdens de Olympische Jeugdspelen van 2018,” Aldus Mirco Babini, voorzitter van de International Kiteboarding Association (IKA).

“Jonge atleten hebben nu een serieus doel om naar te streven. Veel van onze top jeugdzeilers zullen de juiste leeftijd bereiken voor de Jeugd Olympische Spelen. We zijn er dan ook zeker van dat de hoogste prestaties worden gegarandeerd. Dit beloofd een ​​geweldige evenement te worden voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. ”

De Jeugd Olympische Spelen van 2018 zal een evenement zijn voor de beste 12 mannelijke en beste 12 vrouwelijke kiters in de wereld tussen de 15 en 18 (geboren tussen 1 januari 2000 en 31 december 2003). Het format voor de Jeugd Olympische Spelen van 2018 zal worden gebaseerd op de short track getest in de 2014 Sailing World Cup finale in Abu Dhabi.

IKA heeft Formula Kite uitgekozen als officiële Olympische uitrusting, ten koste van Twin Tips en Folie Boards. “Formula Kite zorgt voor stabiele apparatuur over de hele wereld. Zelfs in de lichtste wind voorwaarden, kunnen wij high-performance zeilen laten zien en de sport op zijn best weergeven”, aldus Markus Schwendtner, CEO van IKA.

Tot slot heeft ISAF ook nog bevestigd dat kiteboarden zal worden opgenomen in de  World Beach Games 2019, in Sochi, Rusland, naast windsurfen. De World Beach Games zal het derde grootste sportevenement in de wereld zijn, na de Olympische Spelen en de FIFA World Cup.

 

 

 van