26-02-2016 - Kitesurfen, Nieuws

Kitesurf Summit 2016

Leer, ervaar en have fun op het Kitesurf Summit 2016, zondag 3 april in theater de Muze te Noordwijk. Een dag met aandacht voor veiligheid, materiaal, reizen, video’s en opleidingen. Kortom de beste start voor het kitesurf seizoen.

Dit jaar een gevarieerd programma met Youri Zoon als start,hij gaat ons als tweevoudig wereldkampioen Freestyle kitesurfen zijn ervaringen vertellen. Hans Lieben, ook wel Mr. kite repair, geeft ons advies hoe we ons materiaal het beste kunnen checken, onderhouden en eventueel kleine reparaties zelf kunnen uitvoeren, preventieve maatregelen om veilig het water op te gaan.

Als vervolg zullen, Daniel Haverkamp, Tim Kraal en Rik Weber ons inzicht geven in het onderzoek, waarbij zij antwoord proberen te krijgen op de vraag of kitesurfen echt gevaarlijk is. Daarna laten de redders van de KNRM en Reddingsbrigade in een aantal praktijkcases zien, wat zij ervaren bij het redden van een kitesurfer en geven ons tips welke hulpmiddelen we kunnen gebruiken. Voortbordurend hierop geeft Stefan van der Kamp, leider van de safetyclinics en oud-hoofdredacteur van ACCESS, zijn beste safety tips. Heb je al eens een safety clinic gevolgd? Een herhaling voor de start van een nieuw seizoen is nooit weg!

Als afsluiter zijn we erg verheugd dat Bob en Egon van Eyeforce, bekend van de visuals geproduceerd voor onder andere Red Bull en Sportlife, ons komen vertellen over de verschillende gear die zij gebruiken om kitesurf visuals te schieten en geven jou tips voor het schieten van mooie content. We zullen de dag spectaculair eindigen, maar dat blijft nog even een verrassing!

Naast de presentaties is er een informatiemarkt waar je leveranciers kunt ontmoeten en de nieuwste gadgets kunt bekijken en testen.

Deze editie is een vervolg op de eerste kitesafety conferentie in 2015, een succesvolle dag waarbij behoefte was aan een vervolg. Een dag die een echte kitesurf liefhebber zeker niet mag missen, van beginner tot pro, van jong tot oud! Kan je nog niet kitesurfen, maar ben jij je aan het oriënteren, dan is dit het juiste moment om er bij te zijn. Naast dat je veel tips krijgt over alle facetten van kitesurfen, kom je direct in contact met je toekomstige mede kiters.

2016 zijn we te gast bij Theater de Muze in Noordwijk, de plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je direct in op: www.kitesurfsummit.nl

 

Flyer-Kitesurf-Summit-(groot)

 van