17-05-2021 - Mountainbiken, Nieuws

Maak kennis met de Turbo Kenevo Super Light

Met veel trots onthult Specialized een nieuwe toevoeging aan de Turbo MTB familie: De gloednieuwe Kenevo SL. Door de befaamde handeling en suspension van de Enduro te combineren met een Turbo Super Light motor, biedt de Kenevo SL een tot nu toe onbereikbare combinatie van licht gewicht, responsief rijgedrag en capaciteiten voor het grote gebergte. Dit is een fiets voor trailrijders, ontworpen door trailrijders. Het is meer van alles wat we kennen en waarderen aan de Enduro – meer vermogen om te klimmen, meer ondersteuning wanneer je het nodig hebt, meer rondes, meer drops en meer jumps. Dit alles met een fractie van de massa die gewoonlijk geassocieerd wordt met e-MTB prestaties. De slogan voor deze fiets is daarom ook: “Weigh less. Way more.”

Super Light

Met een gewicht van slechts een paar kilo meer dan de Enduro, en een indrukwekkende 5 kilo MINDER dan de Full Power Kenevo, biedt de Kenevo SL een intuïtieve, natuurlijke rijervaring zoals geen enkele andere e-MTB. Het verminderde gewicht zorgt voor een telepathisch rijgedrag, superieure wendbaarheid en meer plezier. Een volledig monocoque FACT 11m carbon frame houdt het gewicht laag en de kracht hoog. Onze geïntegreerde ontwerpbenadering centreert het gewicht van de motor en batterij zo goed dat het onzichtbaar is.

Super Responsief

De benchmark Enduro handling en een superlichte constructie zijn op zichzelf al verbazingwekkende eigenschappen. Door ze te versterken met 240 watt piekvermogen en 35 Nm koppel wordt alles nog beter. Nu heb je het vermogen om die trailmonsters te verslaan die altijd je aartsvijanden zijn geweest. Het vermogen om meer rondes te rijden en de rijeigenschappen om je in het moeilijkste terrein vertrouwen te geven.

Super Capabel

Een ongelooflijk verfijnd suspension ontwerp met een zes-bar systeem, 170 mm nauwkeurig gecontroleerde Rx-afgestemde veerweg, instelbare geometrie, FACT 11m carbonframe en een motor die zo naadloos en intuïtief met zowel de fiets als de rijder communiceert, dat de vermogensafgifte aanvoelt als een natuurlijke uitbreiding van jezelf. Dit alles komt neer op een rit die echt uniek is.

We wilden een fiets ontwikkelen die zowel all-mountain puristen als e-MTB liefhebbers zal aanspreken, door een rit te leveren die de pure opwinding benadrukt van volledig verbonden zijn met de trails.

Check de website van Specialized voor meer informatie!


Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van