16-02-2022 - Snowboarden, Nieuws

Mons Røisland wint Olympisch zilver op de Big Air

Het is gebeurd! NOW binding rijder Mons Røisland pakte gister avond de zilveren medaille in Peking op de big air. Het niveau tijdens deze finale ongekend hoog. Mons Røisland begon zijn eerste run met een perfect uitgevoerde frontside 1800, gevolgd door een backside 1620 die hij wat minder landde. We dachten dat hij hierdoor wat minder hoog scoorde. Hij eindigde hierdoor ook op de vijfde plek na twee runs. In zijn derde en laatste run was Mons Røisland de voorlaatste die zijn sprong deed vanwege zijn gemiddelde score. Hij wist dat de enige manier om op het podium te komen was door een perfect uitgevoerde trick te landen. De druk was erg hoog, maar Mons deed wat hij moest doen. Hij landde een perfecte 1620 backside onder alle druk die hem een tweede plek opleverde op de Olympische spelen. NOW Snowboarding wil Mons Røisland bedanken en is erg trots op deze geweldige prestatie die zilver naar Noorwegen heeft gebracht.

Als Nederlanders zijn wij natuurlijk enorm trots op de zesde plek op de big air. Deze prestatie is ongelofelijk knap van Melissa Peperkamp. De jonge snowboardster stond na twee runs zelfs even vijfde. De snowboardster uit Nederlands ging de strijd aan, samen met de 12 beste big air snowboardsters van de wereld, om op het podium te komen op de Olympische spelen in Peking. Het goud ging naar Oostenrijk.


Voor meer snowboard nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van