28-08-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Mystic Majestic 2020 – Review

Mystic die sinds 2002 trapezes, pakken en andere accessoires voor de kite- en windsurf-markt maakt, kwam in 2004 met een inmiddels legendarische trapezes van die tijd, The Darkrider. Bijna 16 jaar later, met Nederlandse teamriders als Ruben Lenten, Jalou Langeree en Steven Akkersdijk, staat dit merk in de top van de trapeze-industrie. Access heeft de nieuwe Mystic Majestic 2020 getest. 

Materiaal van de hardshell backplate

De Mystic Majestic 2020, die samen met de Majestic X als hardshell trapezes van Mystic vormen, gebruikt vanwege zijn smalle backplate minder rug oppervlak en geeft daardoor meer bewegingsruimte. Handig voor de wave- en freestyle- liefhebbers. Het enige verschil tussen de Mystic Majestic 2020 en de Majestic X is het materiaal van de hardshell backplate. De voorgevormde backplate van deze heuptrapeze heet bij Mystic de Bionic Core Frame en is bij de Mystic Majestic 2020 van een soort glasvezel gemaakt, Roven Composite genaamd. Bij de Majestic X is die van carbon. De shell blijft stijf bij horizontale bewegingen en veert mee met verticale bewegingen. Hierdoor voelt de Mystic Majestic 2020 niet te stijf aan en verdeelt het de krachten goed over de onderrug. Via de bevestigingsbanden aan de zijkant geeft het de krachten door aan de spreaderbar.

Mystic Majestic 2020 - Review

De aan de hardshell stevig vastgenaaide zachte neopreen randen bekleed met Knitflex, zorgen voor een soepele overgang van hard naar zacht en voorkomen drukpunten of schuurplekken op een blote huid. De Knitflex-voering is goed rekbaar en voelt zacht aan. Bij de rugholte zit aan de binnenkant van de trapeze voorgevormd zacht schuim. Aan de zijkanten zitten neopreen pads die ervoor zorgen dat de trapeze op z’n plek blijft zitten. Al met al erg mooi afgewerkt.  

Mystic Majestic 2020 - Review

Mystic Stealth-bar

Wij hebben deze hardshell Mystic Majestic met de Stealth-bar getest, maar ook de andere barren van Mystic zoals de Clicker-bar en de Banana-bar passen. De Stealth-bar is gemaakt van een composiet waardoor hij erg licht van gewicht is. Het dichtklikken gaat makkelijk. Het openen gaat wat lastiger (vooral als het wat kouder is) door de kracht die erop staat en doordat ie wat moeilijk vastpakt. Voordeel is wel dat ie tijdens het varen ook niet snel zal openschieten. De Stealth-bar is er ook in een koord-versie voor de wavers. Verkrijgbaar in drie breedtes: 24, 28 en 32 centimeter.  

Mystic Majestic 2020 - Review

Krachten goed verdeeld over de rug

In eerste instantie voelt de Mystic Majestic stijf aan, maar tijdens het varen voelen we duidelijk dat de krachten goed over de rug verdeeld worden, zonder dat de trapeze te hard aanvoelt. De Mystic Majestic geeft genoeg mee waar nodig en tijdens sprongen met boardgrabs zit de Majestic trapeze niet in de weg. De trapeze is niet zo hoog en zit goed in de rugholte. Juist met harde wind en windstoten voel je de trapeze meebewegen en de krachten verdelen. Mocht je de trapeze nog stijver en met meer steun willen hebben dan raden we de Mystic Majestic X aan in plaats van de Mystic Majestic

De safety leash kan je vastmaken aan een metalen plaatje die om de trapezebanden wordt gemonteerd. Die is verkrijgbaar in kort 45 centimeter a € 34,99, lang 110 centimeter a € 39,99, handlepass a 130 centimeter met dubbele gelockte karabijn met swivel a € 59,99 en een Ruben Lenten pro-editie met een verlening van 35 centimeter a € 69,99. In allerlei kleuren verkrijgbaar. Ook los verkrijgbaar is een safety knife a € 14,99 waarvoor een zakje met velcro is geïntegreerd aan de onderkant van de spreaderbar zit. Daarnaast zit ook een keypocket waar je je sleutel in kwijt kan. 

Mystic Majestic 2020 - Review

Mystic Majestic 2020 prijs en kleuren:

Prijs 
Majestic-trapeze € 289,99 
Steath-spreaderbar € 119,99 

Kleuren
De Mystic Majestic is verkrijgbaar in de kleuren zwart/grijs, donkerblauw/geel, donkergroen/grijs en turquoise/zwart. 

Voor meer informatie over deze trapeze kun je naar de website van Mystic gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.

Deze review van de ‘Mystic Majestic 2020‘ komt uit Access #1 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van