30-09-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Naish Motion S25

De Motion is al jaren een vaste waarde in het twintip-gamma van Naish. Deze allrounder is van alle markten thuis voor zowel de beginner als de expert kiteboarder. Voor Naish Motion S25 (season 25) is er verder aan de kite getweakt.

Naish Motion S25

Het eerste wat opvalt is dat het board licht aanvoelt. De populierenhouten kern en inkepingen op het dek zorgen hiervoor. De nieuwe deckshape geeft het board een constantere flex waardoor je beter de controle houdt. Deze flex is overigens niet zo stijf. Eerder wat zacht. Samen met de gemiddelde rockerlijn en sterk flexende tips zorgt het ervoor dat het board lekker los op het water ligt. Je hebt niet veel kracht nodig om het board om te draaien naar switch of te carven. De uitgekiende flex geeft een comfortabele maar toch sportieve rit over het water.

Naish Motion S25

De vernieuwde rondere tips met extra flex zorgen hier ook voor. Erg fijn voor de knietjes. Wij snappen wel waarom top kite-pro Ross Dillon-Player in heftige omstandigheden soms de Naish Motion S25 pakt. De drievoudige concaaf-bodem maakt de Motion goed snel zonder dat je de controle verliest. Chop wordt prima geabsorbeerd en het blijft allemaal erg comfortabel. Hetzelfde geldt voor het maken van sprongen. Je hoeft hiervoor geen pro te zijn. De afzet is makkelijk te timen en er is meer dan voldoende grip door een klein channel (meer een groef) bij de rails. De pop is niet mega, maar ook meer dan voldoende. In de lucht is het lage gewicht lekker tijdens tricks. Landingen gaan uitermate soepel door de sterk flexende tips. Dit daagt uit om nieuwe tricks te gaan oefenen. Je wordt niet snel afgestraft. 

Naish Motion S25

De best lange IXEF-vinnen van vijf centimeter en de gemiddelde rockerlijn zorgen ervoor dat je makkelijk hoogte kan lopen. De hard plastic grabhandle houdt wel fijn vast maar mist wat grip. De inserts voor de bindingen staan in het midden van het board waardoor je beide kanten van de Naish Motion S25 kunt gebruiken. Hierdoor behoudt het board langer z’n flex. Wij voeren het board met de Naish Apex bindingen. De X-Factor Ergo-strap over de wreef is op vier punten in te stellen zodat je altijd wel een goede pasvorm kunt vinden. Onder de pad kun je harde of zachte inzetstukken zetten naar gelang je voorkeur. Dat geeft ofwel meer demping ofwel wat meer directe stuureigenschappen. 

Naish Motion S25

€ 549,- Apex-bindingen vanaf € 195,-

www.naishkites.com

Deze review over de ‘’Naish Motion S25” komt uit Access #2 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van