Naish Strapless Wonder -Review

Nieuw in de lijn van Naish is de Strapless Wonder; een surfboard zonder inserts voor voetbanden. Met zo’n naam zijn de verwachtingen wel hoog: kunnen deze worden waargemaakt?

Oersterk en duurzaam

De Naish Strapless Wonder heeft een CNC- gesneden schuimkern van gesloten cellen en een dubbel bamboe sandwich-bouwwijze. Hierbij zit er een laag bamboe op de onderkant en zelfs twee lagen op het dek. Samen met vier lagen fiberglas en een extra heelpatch op het dek is dit wel een iets zwaarder surfboard, maar daardoor oersterk en duurzaam. Er is ook een iets zwaardere, maar goedkopere GS- versie die een enkele laag hout (full wood wrap sandwich) en twee lagen glasfiber onder en boven heeft. Deze GS heeft een wat hardere full deckpad om klappen op te vangen. De front- en tail-deckpad bij het door ons geteste model zijn zachter. Ze hebben ribbels die veel grip geven en goed dempen.

Naish Strapless Wonder -Review

Voor zowel beginners als experts

De Strapless Wonder heeft dezelfde rockerlijn als de door ons eerder gereviewde Go To (zie Access #4) maar ook een vlakker dek voor stabiliteit en vollere rails voor een vergevingsgezinde ride. Hierdoor vaart het board makkelijk en kunnen zowel beginnende als expert kitewavers ermee uit de voeten. Door het wat hogere volume kun je makkelijk een kortere versie rijden, maar denk niet dat het door het hogere volume een log board is. Nee de Strapless Wonder vaart lekker speels en reageert snel op voetendruk. De ronde pintail en enkelvoudige concaaf- bodemvorm zorgen hiervoor. Hierdoor kunnen ook wat zwaardere surfers op een kort levendig shortboard varen. En lichtere surfers kunnen op een vroeg planerend kort levendig shortboard varen: heerlijk in lichtweersomstandigheden.

Naish Strapless Wonder -Review

Korte en lange bochten

De Strapless Wonder vaart behoorlijk steady in chop en op hogere snelheden. Het iets zwaardere gewicht werkt dan in z’n voordeel. Op de golf kan de Strapless Wonder best veel snelheid hebben en zijn zowel korte als lange bochten mogelijk. Er is niet mega veel grip, maar meer dan genoeg om de lip hard te raken. Vaar daarvoor iets meer achterop om maximaal gebruik te maken van de pintail, de scherpere rail aan de achterkant en de thruster setup van de vinnen. De juiste balans is een beetje experimenteren.

Overigens moet je strapless niet verwarren met strapless freestyle. Het board vaart makkelijk strapless maar strapless freestyle is niet z’n specialiteit. Daarvoor heeft Naish de Gecko. Door de hoge rockerlijn in de tail en ronde outline is er geen explosieve pop bij het springen. Je kan beter een golfje pakken om wat air te maken. Harde landingen zijn geen probleem want het board kan het makkelijk hebben. Bij het board zitten mooie stijve vinnen met een honingraat-structuur.

Naish Strapless Wonder -Review
Naish Strapless Wonder -Review

Deze review van de ‘Naish Strapless Wonder‘ komt uit Access #5 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van