22-10-2014 - Snowboarden, Nieuws

Nieuwe dames snowboardboot van Burton met The Frye Company

Burton brengt een nieuwe dames snowboard boot uit in samenwerking met The Frye Company. The Frye Company maakt al 150 jaar met de hand, tijdloze lederwaren en schoenen.

De Burton x Frye snowboard boot combineert de technologieën van Burton met de tijdloze stijl en het vakmanschap van The Frye. De uitkomst is een opvallende boot met een hoge kwaliteit. We kunnen niet ontkennen dat de boot de meest ‘fashion-forward’ snowboardschoen is die tot nu toe is gemaakt.

De snowboard boot blijft trouw aan het lang gerespecteerde ontwerp van de ‘treasure harness’ schoen van The Frye. De snowboard boot is ook voorzien van de kenmerkende harnas ring, de bandjes en de studs. Deze eigenschappen hebben er voor gezorgd dat de treasure harness schoen al generaties lang favoriet is in de USA. De buitenkant van de snowboard boot is gemaakt van authentieke USA-made Horween premium leder met de topshelf technologieën van Burton.

2014-Harness Boot and Burton x Frye Snowboard Boot

De technische aspecten
De Burton x Frye snowboard boot beschikt over het geheel nieuwe ‘Boa Coiler Closure lacing system’. Deze is aan de nieuwe lijn van 2015 toegevoegd. Het nieuwe snelle en betrouwbare veter systeem maakt het makkelijker voor de riders om hun boots aan en uit te krijgen. Daarnaast beschikt de Burton x Frye boot over Ture Fit Design dat er voor zorgt dat de boots vanaf de eerste dag comfortabel zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van Burton.

Wat vind jij van deze nieuwe ontwikkeling in de wereld van dames snowboard schoenen?

 van