15-03-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

North 2022 Freeride Collectie

Bij North worden ze aangetrokken en bevrijd door de elementen. Lucht. Water. Aarde. Vuur. Moeder Natuur laat zich niet beheersen, en jij ook niet. Ze hebben de North 2022 Freeride Collectie ontworpen om je te helpen je zwaartepunt te vinden. Lichter, speelser en nog gemakkelijker te rijden – dat is waar North Freeride voor staat. Nieuwe materialen, hoeken en afmetingen weerspiegelen onze kernfilosofie van ERI (Engineered, Refined, Intuitive). Waar mogelijk was, hebben ze de prestaties verbeterd en verfijnd voor continue verbeteringen.

Nieuwe REACH Performance Freeride Kite

“Sinds de release twee jaar geleden is de Reach een fenomenale vlieger en ongelooflijk goed ontvangen door de markt. North gelooft dat dit de beste allround vlieger is die ooit is gemaakt. “Er word constant enthousiast over de prestaties gepraat, dus ze dachten het niet beter te kunnen doen. Maar dat hebben we toch gedaan.” zegt merkdirecteur Mike Raper. De Reach uit de North 2022 Freeride Collectie voelt scherper, levendiger aan: ze hebben een nieuw, lichter dacron-exoskelet in elke maat aangebracht en het boogontwerp herzien van een vlottere respons, directere besturing en dynamischer herstel. Het nieuwe ontwerp blijft licht en responsief, maar vliegt soepeler en schoner door een breder scala aan aanvalshoeken. Het boost, loops, surfs en foils – en presteert op alle niveaus, van beginner tot ervaren professional.

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


North 2022 Freeride Collectie

Nieuwe PRIME Freeride TwinTip

Jouw ticket om te rijden. Betaalbaar met uitstekende prestaties, volgens North de beste all-round freeride board die op de markt verkrijgbaar is. Een testwinnaar welke je volgens North niet snel zult ontgroeien. De nieuwe high visibility kleur is ideaal voor rijders om hun board makkelijk terug te vinden. Het Freeride board de Prime is een chop-killer, met zijn afgeronde outline en smalle tips kun je gemakkelijk kanten en upwind tracken. Een enkele concave aan de onderkant zorgt voor een gecontroleerde, gelijkmatige flex, stijver tussen de voeten met vergevingsgezinde tips voor een spatvrije rit en zachtere landingen. Voorheen verhoogden ze de stance breedte met elke board maat, maar voor Carve uit de North 2022 Freeride Collectie voelt scherper hebben ze het ontwerp verbeterd, waardoor alle grotere boards dezelfde stance breedte hebben als de 138.

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


ASTRA Freeride / Big Air TwinTip

Lichte rijder
“De Astra heeft ons verrast,” zegt Mike. “Ik denk dat ze de vraag onderschat hebben naar een board dat zoveel lichtere rijders aanspreekt.”
De Astra Hybrid Basalt uit de North 2022 Freeride Collectie kruist de grens tussen Performance Freeride en Big Air. Het heeft hetzelfde DNA als de Atmos, maar een iets vergevingsgezinder flex en smallere stance.

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


TRACE Freeride / Lichtwind TwinTip

Als eerste eruit, als laatste erin
Sinds de lancering in september 2021 heeft de Trace bewezen een winnaar te zijn voor Freeride en Freestyle in lichtwind omstandigheden. Verkrijgbaar in twee verschillende maten om een scala aan rider gewichten te dekken. De Trace uit de North 2022 Freeride Collectie is een ideaal board om te combineren met de 13,15, of 17m Lightwind-Optimized Reach maten – zoals Marc Jacobs zegt: “het gebruik van de Trace is alsof je 5 knopen wind toevoegt aan je sessie”.

North 2022 Freeride Collectie


Voor meer informatie kijk verder op de pagina


FLEX TwinTip Bindingen

Maak je vast voor de rit van je leven
Nauwkeurig ontworpen met fijner GripFlex onder de voet en een steilere toebar voor meer grip tijdens hoge rotatie tricks. Voor de North 2022 Freeride Collectie hebben ze de Flex bindingen verfijnd voor een nog betere comfort-fit met meer zijdelingse steun. De blauwe accenten op de Flex bindingen sluiten grafisch aan bij de ABS rails op hun nieuwe Freeride en Freestyle TwinTips, wat zorgt voor een sterke visuele samenhang in het assortiment.

North 2022 Freeride Collectie

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


NAVIGATOR-Control System

Denk minder, voel meer
Het bekroonde Navigator Control System heeft voor 2022 meer dan 20 kleine verfijningen ondergaan, waarmee de eenvoudigste, schoonste, minder-is-meer-filosofie waarnaar ze bij North voortdurend streven, wordt voortgezet. De Navigator heeft een uniek Toolless InterLoop System: met slechts één staaf en een keuze uit vijf lussen kun je in enkele ogenblikken van discipline veranderen – zonder gereedschap. Voor de North 2022 Freeride Collectie hebben ze een nieuwe Standaard Freestyle Loop met vinger geïntroduceerd, zodat je de mogelijkheid hebt om de loop voor zowel Freeride als unhooked rijden te gebruiken. Voor Freestyle junkies bieden ze een extra lange lus zonder veiligheidsvinger. Beide Freestyle Lussen (apart verkrijgbaar bij de Navigator) worden geleverd met een Freestyle Leash Ring, zodat je snel weer kunt inhaken zonder dat de leash in de weg zit.

North 2022 Freeride Collectie

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


Over de hele range…

We hebben de HyperFlow Inflatie ventiel geometrie geupgrade voor al onze kites, wat het vastgrijpen van het ventiel deksel en basis veel makkelijker maakt in koudere omstandigheden – vooral wanneer je vingers gevoelloos zijn of je handschoenen draagt. Het HyperFlow systeem is geschikt voor elke pomp met een standaard bajonet slangaansluiting.

North 2022 Freeride Collectie

Nieuwe Premium 300D Go Green Kitetassen – voldoen aan de EU-normen voor gerecyclede stoffen. De toonaangevende tas van gerecycled materiaal is ook voorzien van corrosiebestendige heavy-duty plastic ritsen met aangepaste ritstreklipjes. Er is ruimte voor je pomp aan de ene kant van de tas en je besturingssysteem in het gaasvak aan de andere kant.

North 2022 Freeride Collectie

Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van