28-07-2017 - Mountainbiken, Nieuws

The North Face® Mountain Festival 2017

The North Face® maakt het volledige programma bekend van het langverwachte The North Face® Mountain Festival 2017. Er zijn nog enkele tickets verkrijgbaar – diegenen die er al een hebben, kunnen nu hun programma voor de komende vier dagen samenstellen. Alle activiteiten zijn online te boeken, waaronder enkele coole extra activiteiten zoals paragliden, raften, canyoning en kajakken. Dit kan via de website van The North Face.

Het festival keert van donderdag 14 tot en met zondag 17 september 2017 terug naar Lauterbrunnen in Zwitserland. Avonturiers van over de hele wereld hebben hier de mogelijkheid wanden te beklimmen, alpineroutes te hiken en trails te lopen met enkel de beste atleten uit het The North Face®-atletenteam. Belangrijkste aanwezige dit jaar is de legendarische ultrarunner Rory Bosio.

Een ander geweldig onderdeel van het festival is de wereldpremière van de film van Hansjörg Auer – een emotionele kijk op het leven van deze bekende alpinist, waarin je zijn reis meemaakt van een Oostenrijkse boerderij tot de vermaarde bergbeklimmer die hij nu is. Daarnaast is er een Q&A met Hansjörg zelf. Ook brengt het festival diverse andere atletenexpedities tot leven via film en verhalen, waaronder de eerste live-presentatie van de Italiaanse klimmer Simone More sinds zijn poging om Kangchenjunga over te steken.

In het basecamp van het festival kunnen bezoekers even bijkomen van de dagexcursies via onder meer trainingssessies geleid door #NeverStopLondon. Ook geeftKatadyn kookworkshops om de smaakpapillen te verwennen en geven de German Roamers fotografieworkshops om het Eiger-gebied zo mooi mogelijk vast te leggen.

Dit jaar voorziet The North Face® voor het eerst in bussen vanaf belangrijke steden in Europa: Milaan, Zürich, Parijs en Berlijn. Deze busreizen zijn voor festivalbezoekers en NeverStop-communityleden met een korting van vijftig procent te boeken via de activiteitenboekingsportal. Een gratis busdienst brengt festivalgangers van verderweg van het Lauterbrunnen-treinstation naar het festival.

Tickets voor het driedaagse festival zijn nog verkrijgbaar voor 249 euro op de website van The North Face. Een ticket omvat:

  • toegang tot het volledige festivalactiviteitenprogramma met onder meer trailrunning, hiken en klimmen;
  • seminars en workshops over trainen, outdoorfotografie en koken tijdens expedities;
  • een ontbijt op vrijdag, zaterdag en zondag, en een diner op zaterdagavond geserveerd in onze koepelvormige hal;
  • toegang tot al het entertainment, waaronder presentaties op het grote podium, filmpremières, bands en dj’s;
  • een plek op de camping en toegang tot alle faciliteiten; alles wat je nodig hebt voor een avontuurlijk en comfortabel weekend is ter plekke beschikbaar.

Volg @TheNorthFace op Facebook of Instagram en @TheNorthFaceEU op Twitter voor al het laatste nieuws vanaf het festival. Volg ons op Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes en de vetste foto’s!

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van