28-07-2017 - Mountainbiken, Nieuws

The North Face® Mountain Festival 2017

The North Face® maakt het volledige programma bekend van het langverwachte The North Face® Mountain Festival 2017. Er zijn nog enkele tickets verkrijgbaar – diegenen die er al een hebben, kunnen nu hun programma voor de komende vier dagen samenstellen. Alle activiteiten zijn online te boeken, waaronder enkele coole extra activiteiten zoals paragliden, raften, canyoning en kajakken. Dit kan via de website van The North Face.

Het festival keert van donderdag 14 tot en met zondag 17 september 2017 terug naar Lauterbrunnen in Zwitserland. Avonturiers van over de hele wereld hebben hier de mogelijkheid wanden te beklimmen, alpineroutes te hiken en trails te lopen met enkel de beste atleten uit het The North Face®-atletenteam. Belangrijkste aanwezige dit jaar is de legendarische ultrarunner Rory Bosio.

Een ander geweldig onderdeel van het festival is de wereldpremière van de film van Hansjörg Auer – een emotionele kijk op het leven van deze bekende alpinist, waarin je zijn reis meemaakt van een Oostenrijkse boerderij tot de vermaarde bergbeklimmer die hij nu is. Daarnaast is er een Q&A met Hansjörg zelf. Ook brengt het festival diverse andere atletenexpedities tot leven via film en verhalen, waaronder de eerste live-presentatie van de Italiaanse klimmer Simone More sinds zijn poging om Kangchenjunga over te steken.

In het basecamp van het festival kunnen bezoekers even bijkomen van de dagexcursies via onder meer trainingssessies geleid door #NeverStopLondon. Ook geeftKatadyn kookworkshops om de smaakpapillen te verwennen en geven de German Roamers fotografieworkshops om het Eiger-gebied zo mooi mogelijk vast te leggen.

Dit jaar voorziet The North Face® voor het eerst in bussen vanaf belangrijke steden in Europa: Milaan, Zürich, Parijs en Berlijn. Deze busreizen zijn voor festivalbezoekers en NeverStop-communityleden met een korting van vijftig procent te boeken via de activiteitenboekingsportal. Een gratis busdienst brengt festivalgangers van verderweg van het Lauterbrunnen-treinstation naar het festival.

Tickets voor het driedaagse festival zijn nog verkrijgbaar voor 249 euro op de website van The North Face. Een ticket omvat:

  • toegang tot het volledige festivalactiviteitenprogramma met onder meer trailrunning, hiken en klimmen;
  • seminars en workshops over trainen, outdoorfotografie en koken tijdens expedities;
  • een ontbijt op vrijdag, zaterdag en zondag, en een diner op zaterdagavond geserveerd in onze koepelvormige hal;
  • toegang tot al het entertainment, waaronder presentaties op het grote podium, filmpremières, bands en dj’s;
  • een plek op de camping en toegang tot alle faciliteiten; alles wat je nodig hebt voor een avontuurlijk en comfortabel weekend is ter plekke beschikbaar.

Volg @TheNorthFace op Facebook of Instagram en @TheNorthFaceEU op Twitter voor al het laatste nieuws vanaf het festival. Volg ons op Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes en de vetste foto’s!

 van