20-04-2011 - Mountainbiken, Nieuws

Open dag vernieuwd MTB parcours Spaarnwoude

Het mtb parcours in Recreatiegebied Spaarnwoude nabij Velsen heeft een ware gedaantewisseling ondergaan deze winter. Er zijn een aantal nieuwe gedeeltes toegevoegd en er zijn een aantal gedeeltes verbeterd om onder de slechtere weersomstandigheden ook goed uit de voeten te kunnen. Het parcours in Spaarnwoude is een van de eerste parcoursen dat in Nederland speciaal voor mountainbikers is aangelegd dit was al in 1991, sindsdien is er veelvuldig gebruik van gemaakt, is er zelfs een Nationaal Kampioenschap verreden, met als winnaar voormalig Olympisch Kampioen Bart Brentjes.

Dankzij de support van het Recreatieschap Spaarnwoude, heeft een groep vrijwilligers van wielervereniging DTS onder leiding van Daan Handgraaf en Eric Nummerdor met behulp van kruiwagens,  scheppen en harken vele kubieke meters schelpen op vitale delen van het parcours kunnen uitstrooien.

De nieuwe layout van het parcours maakt het mogelijk om meerdere routes te kiezen, er is rekening gehouden met verschillende niveaus van de mountainbikers die de heuvels van Spaarnwoude willen bedwingen.

Zondag 15 mei organiseert DTS een open dag en wordt het vernieuwde parcours officieel geopend, dit zal om 12.00 uur gedaan worden door een afgevaardigde van het Recreatieschap, Daan Handgraaf en Eric Nummerdor namens DTS.

De open dag start om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur, tijdens deze dag vinden er diverse clinics plaats onder leiding van Tim Koek e.a. en is er ook een speciale clinic voor de dames. Ook is er de mogelijkheid om fietsen uit te proberen en zal er uitleg gegeven worden over de grondbeginselen van het mountainbiken en de techniek.

De locatie is nabij de klimmuur, parkeren is mogelijk op het parkeerterrein bij Snowplanet, daarvandaan is het een klein stukje naar boven.

Voor meer informatie: jeroenvdmije@hetnet.nl

 

 

 

 

 

 van