15-10-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Ortlieb Escape Routes – Komoot

Als aanvulling op de introductie van de Ortlieb Seat-Pack QR, de nieuwe waterdichte zadeltas van Ortlieb die razendsnel te (de)monteren is dankzij het Seat-Lock bevestigingssysteem. Kun je nu ook bikepackavonturen van hun ambassadeurs narijden. Samen met Komoot heeft Ortlieb inspirerende avonturen vastgelegd onder de naam Ortlieb Escape Routes. Je vindt deze collectie samen met een aantal video’s hier terug.

Ortlieb Escape Routes op Komoot

Zodra je het echte avontuur hebt beleefd, kun je er niet meer mee stoppen. Dat geldt ook voor Ortlieb ambassadeurs Martine Hofstede en Belén Castelló en Tristan Bogaard. Terwijl zij net als iedereen deze pandemie thuis uit wachten, inspireren ze jou om het avontuur niet daar te laten stoppen. Hun uitdagende Escape routes, die we hebben verzameld in deze toffe Collectie, dagen je ieder op hun eigen manier uit om ook zelf het avontuur op te zoeken.

De prachtig gedocumenteerde ritten van Tristan en Belén laten zien hoe fantastisch mooi Nederland eigenlijk is. Nu hun internationale bikepacking avonturen even zijn gepauzeerd, (her)ontdekken ze Nederlands grondgebied. Het fietsende fotografen- en schrijversduo legt onze noordelijke provincies op schitterende wijze op de gevoelige plaat. In zo’n mooie omgeving wil je iedere dag wel fietsen! Dankzij de handige Ortlieb Bikepacking tassen heb je alles bij je wat je nodig hebt. Met hernieuwde waardering voor eigen omgeving fiets je zo net even een stukje verder.

Droom weg bij de avonturen van Belén en Tristan, die ze op zo’n manier beschrijven dat het net is alsof je er zelf bij bent. De lus langs de Noord-Hollandse kust wordt aangevuld met een ronde op Texel. En de Winter Noord Tour is niet compleet zonder een heerlijke portie friet.

Als we afzakken naar het zuiden is het Martine die voor inspiratie zorgt. Na prachtige fietsreizen in Azië en Europa crost ze nu voornamelijk over Brabants gravel. Het samenstellen van de ultieme gravelroute is voor Martine een ware passie. En gelukkig voor ons, deelt ze die ook graag. De vier Tours (waarvan een in België) gaan over de mooiste stukken gravel in de regio. Je staat er gewoon van versteld hoe veel fantastische gravelstroken er zijn. Niks geen rood geasfalteerde fietsstroken, Martine heeft de mooiste gravel parels voor je uitgezocht.

Dus of je nou noord, zuid, midden, oost of west woont, deze avonturiers tonen aan dat er overal fantastische fietsavonturen te beleven zijn. Dus pak je fiets uit de schuur en laad je snacks in je bikepacking tas. Het avontuur wacht namelijk ook op jou.

 van