05-12-2018 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Prolimit Mercury Freezip TR review

Prolimit Mercury Freezip TR review

 De huidige wetsuits moeten aan veel eisen voldoen. Prolimit, al meer dan vier decennia bezig met het ontwikkelen van wetsuits kent de hoge verwachtingen van de moderne kitesurfer. De Mercury-lijn wordt dit jaar aangevuld met een extra warme editie: de Prolimit Mercury Freezip steamer met Thermal Rebound. Wij mochten dit wetsuit uitproberen.  

Prolimit Mercury Freezip TR test review

 Het Prolimit Freezip-systeem is een unieke ontwikkeling van het R&D team van Prolimit. Ze gebruiken dit systeem al jarenlang bij meerdere wetsuits en blijven het verder ontwikkelen. De bijzondere sluiting moet ervoor zorgen dat je nauwelijks water binnenkrijgt, dat je heel veel bewegingsvrijheid hebt en toch gemakkelijk in en uit je pak kunt stappen. Met deze Mercury sluit je de freezip-sluiting met twee flappen waardoor het pak heel goed afsluit en tevens goed aansluit op je nek. De randen bij de flappen, mouwen en enkels van het Neolight Duotone 550+ leisteen-neopreen van het wetsuit zijn gelast zodat er geen slijtage plaats vindt bij het in- en uitstappen. De naden aan de binnenkant zijn afgeplakt met een laser gesneden neopreentape en vastgelast op de naad. De naden aan de buitenkant zijn afgedicht met vloeibaar tape zodat de naden echt sterkt, duurzaam en waterdicht zijn. Het speciale aan dit wetsuit is de unieke Thermal Rebound-voering. Deze is direct afgeleid van de bekende zilveren of goudkleurige overlevingsdekens voor bescherming tegen koude omstandigheden. Deze extra beschermlaag tussen het neopreen en je huid moeten zorgen voor een reflectie van je lichaamswarmte en het tegenhouden van de windchill. Prolimit is de eerste wetsuitfabrikant die dit gebruikt. 

Prolimit Mercury Freezip 1 TR test review

 Bij het aantrekken voor deze review van de Prolimit Mercury Freezip lijkt de freezip-opening wat krap, maar doordat het leisteen-neopreen heel flexibel is, wurmen we ons toch met gemak in dit pak. Ook het eenvoudige ritssysteem is makkelijk te sluiten en geeft ons geen problemen tijdens het testen.  

Prolimit Mercury Freezip TR test review 2

Eenmaal in het water begint de echte test, er komt vrijwel geen water in het pak, zelfs niet bij valpartijen. Het valt ons op dat dit pak je lekker warm houdt. Het flexibele zes millimeter dikke neopreen en de Thermale Rebound zorgen dat het pak comfortabel is om te dragen. De bewegingsvrijheid is groot. Ook heeft het pak nog features zoals Quick Dry Lining waardoor water snel van het pak afglijdt. Hierdoor koel je minder snel af. Het pak heeft sterke kniestukken, gaatjes bij de enkels om water te lozen als je zonder velcro-enkelbandjes vaart en supersterke (gelijmde, gestikte en gesealde) naden. Kortom een pak dat door zijn features voldoet aan de hoge eisen van deze tijd: waterdicht, warm, flexibel en duurzaam.  

Verkrijgbare maten: XS, S, M, MT, L, LT, XL en XXL 

Prijs: € 399,- 

 www.prolimit.com 

Prolimit Mercury Freezip TR test review

 van