06-02-2017 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Review: Ozone contact control system

Voor de Reo heeft Ozone het Contact Control System. Deze is verkrijgbaar in verschillende vaste breedtes: 38, 45, 50 en 55 centimeter. En met verschillende lengtelijnen: 15, 20, 25 en 27 meter. Prijzen tussen de € 440,- en € 510,-. Wij probeerden de Contact, de vaste bar van 45 cm samen met 20-meter-lijnen a € 465,-.

De ovale aluminium bar is voorgevormd naar de anatomie van de menselijke hand en heeft een lage V. De grip heeft kleine gaatjes en biedt prima houvast, al is het wel iets aan de grove kant. De bar heeft zachte uiteinden: dat voorkomt alvast onnodige schade aan het board of jezelf na een ongecontroleerde valpartij. De floaters zorgen er bovendien voor dat de bar goed blijft drijven. De bar heeft elastieken die zich vanzelf in de bar terugtrekken na het losmaken.

Review ozone contact control system

Het depower-systeem is prima en werkt met een trimklem. Mooi afgewerkt met neopreen hoesje en magneetje om het koord aan te klikken als je depowert. Bovendien is het touwtje kort (omdat het elastisch is). Het depowerkoord zelf is niet zo lang dus het depowersysteem zit niet al te hoog. Fijn voor mensen met korte armen.

De depowerlijn is afgewerkt met kunststof omhulsel. De elastische safetylijn loopt ook door de bar en is dus gevoelig voor slijtage. Er is wel een extra safetylijn bijgeleverd. Het gat in de bar is van roestvrij staal. De bar heeft verder geen stopperbal en de stuurlijnen zijn niet te trimmen. Wel zijn er handige re-launch balls op de stuurlijnen. Je kunt hierdoor makkelijk aan je stuurlijnen trekken zonder je handen te pijnigen om je kite te herstarten.

Review ozone contact control system 2

De quickrelease gaat snel en makkelijk los, en is zo weer in elkaar gezet. Je moet het uiteinde van de chickenloop om een stalen stangetje klemmen en dan het palletje plat drukken terwijl je de release omhoog houdt. Klinkt lastig? Het is inderdaad ook even wennen, maar het werkt prima. Het systeem is wel vrij groot: de swivel zit namelijk in het quickrelease-systeem verwerkt. Die werkt ook prima: je draait na elke kiteloop soepel met je handen de voorste lijnen weer terug. De chickendick is verwijderbaar en makkelijk weg te draaien.

Dit artikel is afkomstig uit de Access #5 van 2016. Dit nummer kunt u hier bestellen. Wil je niks meer missen op het gebied van Kitesurfen word dan abonnee

 

 van