14-01-2022 - Snowboarden, Nieuws

Review: The North Face Flight Vectiv Trailschoen

Loopschoenen met carbonzolen hebben gezorgd voor een technologische revolutie in loopschoenenland. Atleten maken al een tijdje gebruik van carbonzolen op zowel de baan als de weg, waardoor bovendien vele records zijn gesneuveld. Dankzij The North Face kunnen trailrunners inmiddels ook gebruik maken van carbonzolen, met de nieuwe The North Face Flight Vectiv trailschoenen.

Het is opvallend dat de zool uit verschillende lagen bestaat. Deze zool is vrij dik, wat moet zorgen voor optimale demping. De profielzolen van 3,55 mm zorgen voor robuuste grip, ongeacht het terrein. De SurfaceCTRL buitenzool is bovendien geoptimaliseerd voor trailrunning. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een lichtgewicht en responsieve tussenzool met dubbele dichtheid. De schoen sluit nauw aan, aangezien ik brede voeten heb. Volgens The North Face zouden deze trailschoenen geschikt moeten zijn voor mensen met smalle en brede voeten.

De schoenen zijn ongelooflijk duurzaam, en bestand tegen de elementen. Ze zijn dan ook uitermate geschikt voor trailrunning. Dankzij toepassing van Kevlar®, polyamide en Matryx®-materialen terwijl de drop van 6mm je een nog extra zetje geeft tijdens het struinen door de duinen.

De Rockergeometrie in de tussenzool is ontwikkeld voor aanhoudende voortstuwende kracht. Deze carboenschoenen zorgen er eigenlijk voor dat je automatisch een hoger tempo wilt lopen dan je eigenlijk van plan was. Want het lopen kost minder moeit en gaat je gemakkelijker af, net als het geval is bij carbon loopschoenen voor op de weg. Als gevolg van de VECTIV™technologie die de 3D-plaat combineert met een rocker-middenzool en energie omzet in momentum voor voortstuwende kracht. Dit zorgt ervoor dat ik nog meer plezier kan halen uit het hardlopen.

Het OrthoLite®-schuimvoetbed is licht en ademend en heeft ingebouwde vochtregulatie en een antimicrobiële werking. Hielfixatietechnologie zorgt voor stabiliteit op ongelijk terrein en er zodat je optimaal kunt genieten van schokdempend comfort over lange of korte afstanden.

Tijdens onze kilometers met deze trailschoenen van The North Face hebben we ervaren dat de schoen impact gemakkelijke opvangt en zorgt voor stabiliteit tijdens het klimmen of dalen. Ook tijdens regenachtige dagen is er sprake van robuuste grip op alle soorten terrein, dus zelfs bij gladheid loop je comfortabel over een lastige ondergrond. Bovendien zien deze Flight Vectiv schoenen er bijzonder goed uit, en zullen jouw hardloopmaatjes vast onder de indruk zijn van het witte design.

The North Face Flight Vectiv hardloopschoenen zijn vanaf €160 verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen, voor zowel dames als heren. Voor meer informatie over de Flight Vectiv kun je terecht op de website van The North Face.

 van