11-10-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Sasuko 2016: fantestic bike event met Salsa/Surly/Kona

Het Sasuko bike event staan in het teken van een aantal testdagen van drie progressieve merken, superieure rijeigenschappen, eigenzinnige en iconische bikes, lekkere trails, fun en natuurlijk veel andere onmisbare producten voor mountainbikers. 

Inmiddels is dit al het derde jaargang van Sasuko! Uitgegroeid tot een bekend “Fantestic Bike Event” bij de liefhebbers van de iconische merken als Salsa, Surly en Kona. Liefhebbers zijn bij deze editie van harte welkom bij 3 verschillende Sasuko’s, namelijk:

 • 5 & 6 november, Camping de Branding in Zandvoort; vaste route bij circuit.
 • 13 november, de Mastworp Uden; cruisen over de Bedafse heide.
 • 19 & 20 november, Les Etables, Bonnerue (bij Houffalize); genieten in de Ardennen op een mooie locatie. Overnachten bij Les Etables is mogelijk. Boeken gaat direct via de website van Les Etables.

De testdagen zijn trouwens voornamelijk gericht op MTB en gravel. Maar wat is er nou allemaal precies te bekijken en doen tijdens de events?

 • Bandenmaat 27,5 en 29”. De “plus”” varianten zijn ook aanwezig
 • Mountainbike; XC, TRAIL en ENDURO
 • Gravel en adventure bikes
 • Aluminium, carbon en stalen frames.
 • Up/Down lezen

Bikes

 • Salsa: Mukluk, Woodsmoke en Fargo
 • Surly: Ice Cream Truck, Wednesday, Krampus Ops, Long Haul Trucker.
 • Kona: Process 111, Process 134, Process 153, Honzo CR Trail, Big Honzo DL, Heihe Deluxe, Heihei Race Deluxe, Unit, Sutra LTD, Rove ST

Inschrijven 

Inschrijven is helemaal gratis en gaat via de website van Sasuko, Helm en legitimatie is verlicht. Deelnemers moeten hun eigen pedalen meenemen. Op alle locaties is horeca aanwezig en kun je na de inspanning goed nagenieten met een goud gele rakker! Bekijk hieronder de flyer voor meer informatie.

Sasuko Zandvoort

Zaterdag 10:00 t/m 16:00 | zondag 10:00 t/m 14:00 – De locatie in Zandvoort ligt tegen de lokale mtb route aan. De single track van Zandvoort ligt midden in de duinen en maakt gebruik van elk hoogte verschil dat er te vinden is. In combinatie met vloeiende kombochten en mooie technische afdalingen is dit een perfecte speeltuin om de bikes te testen. De fatbikes komen ook hier helemaal tot hun recht door de zand ondergrond en de mulle stukken zand die erop de track te vinden zijn. Op het terrein zelf is er een bar & kiosk aanwezig voor een hapje, drankje en gezelligheid. En bij de stands van Salsa, Surly en Kona staat Team Sasuko klaar om al jouw vragen te beantwoorden over bikes, techniek en meer. Meer informatie?

Sasuko Uden

Zaterdag 10:00 t/m 16:00 – De Mastworp fietsverhuur in Uden, Noord-Brabant is de tweede stop van Sasuko. Gelegen aan de rand van Natuurgebied De Maashorst op het terrein van Hotel De Vrije Teugel.
De lokale MTB route van Uden start vanaf het terrein. De MTB route bied de mogelijkheid om gravelgrinders, mountainbikes en fatbikes eens goed aan de tand te voelen. De track slingert door het bosrijke en zanderige Bedaf en gaat daarna over naar wat bredere paden richting Slabroek.
Ook op het terrein bij De Mastworp kan genoten worden van drankje en hapje, goede gesprekken over fietsen en gezelligheid bij de stands van Kona, Salsa en Surly. Meer informatie?

Sasuko Houffalize

Zaterdag 10:00 t/m 16:00 en zondag van 10:00 t/m 16:00 – De derde stop van Sasuko in de Belgische Ardennen is de afsluiter van Sasuko. En deze afsluiter is er een met vuurwerk! 2 dagen lang staan de stands van Salsa, Surly en Kona op het terrein van Les Etables, Deze Bed & Breakfest is de uitval basis voor mountainbikers in de Ardennen met een waanzinnig aanbod aan routes en trails. Dus book hier je overnachting bij B&B Les Etables, en geniet een weekend lang van bikes & Fun. Speciaal voor Sasuko is er een custom MTB track (ja, je leest het goed!) waarop alle bikes getest kunnen worden. Les Etables bied de mogelijk voor een hapje en een drankje en de mogelijkheid om te overnachten om de volle 2 dagen te genieten van de demo bikes van Salsa, Surly en Kona. Meer informatie?

sasuko2016-2

 van