SHIMANO viert 100 jaar excellente fabricage

Van 1921 tot 2021. Shimano viert het honderdjarige bestaan. Het jubileum fotoboek is nu te koop en de anniversary website is live.

In 1921 in Sakai City, Japan, richtte Shozaburo Shimano het bedrijf op dat direct zijn naam droeg. Honderd jaar later heeft Shimano meer dan 11.000 mensen in dienst bij 50 verschillende productie-, onderzoeks-, verkoop- en marketingafdelingen en bedrijven over de hele wereld, terwijl het nog steeds voornamelijk een familiebedrijf is, onder leiding van Shimano-president Yozo Shimano.

In de jaren tussen 1921 en 2021 creëerde Shimano producten die een blijvende impact hebben op de fietsindustrie.

Het begon met de 3.3.3 vrijloopnaaf en er volgden innovaties zoals de 3-speed naven, het SiS geïndexeerd schakelsysteem, Dual Control-hendels, Hyperglide-cassettes, SPD-pedalen en Di2-elektronisch schakelen, deze technologieën zijn niet meer weg te denken in de fietsindustrie en staan inmiddels synoniem voor de beste producten in hun klasse.

Het Shimano jubileum wordt bescheiden gevierd, zonder feestjes of uitbundige uitingen. Het bedrijf zal blijven doen waar het bekend om staat: werken aan uitstekende technologie en Shimano’s producten voor zichzelf laten spreken met de bekende kwaliteit.

SHIMANO 100th WEBSITE EN SHIMANO 100 WORKS PHOTOBOOK

Het behoeft geen betoog dat Shimano ongelooflijk trots en enthousiast is over de producten die het heeft gemaakt – om nog maar te zwijgen over de passie die Shimano’s klanten hebben voor de technologieën. Om de mijlpalen te herdenken, licht Shimano hoogtepunten van de afgelopen 100 jaar uit op een nieuwe website en het fotoboek SHIMANO 100 WORKS. Dit boek wordt in beperkte oplage uitgegeven door Shimano ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum.

Er komen slechts 2.000 fotoboeken beschikbaar via preregistratie en loting. De inhoud van het herdenkingsfotoboek biedt de historische achtergrond van de meest baanbrekende producten van Shimano.

Het SHIMANO 100 WORKS jubileumfotoboek bevat 264 pagina’s (333 mm × 265 mm × 30 mm) en is alleen verkrijgbaar via een loting. Inschrijven voor de loting kan via https://www.shimano.com/en/100th/.

SHIMANO 100 WORKS jubileumfotoboek

Bovendien kunnen Shimano-fans zich verdiepen in de technologieën en achtergrondverhalen van veel van hun favoriete producten via de website https://www.shimano.com/en/100th/. Niet alleen worden 100 iconische producten getoond met prachtige fotografie, maar lezers komen er ook meer te weten over de geschiedenis van Shozaburo Shimano en de activiteiten die Shimano onderneemt om de fietswereld in de breedte te ondersteunen.

Yozo Shimano, President, Shimano Inc.:

President, Shimano

Op 21 maart 2021 viert Shimano haar honderdjarig bestaan. Via deze weg wil mijn dank uitspreken voor de uitzonderlijke steun die u zo lang aan Shimano heeft verleend.

De geschiedenis van Shimano vindt zijn oorsprong in 1921, toen de oprichter, Shozaburo Shimano, een kleine ijzerfabriek opende in Sakai, Osaka. Hij bouwde daar aan de basis van onze activiteiten op het gebied van fietscomponenten door verschillende uitdagingen aan te gaan, waaronder het produceren van fietsvrijloopnaven, die destijds alleen in Japan werden geïmporteerd.

In de afgelopen eeuw heeft Shimano grote veranderingen ondergaan in haar zakelijke- en sociale omgeving. Ondanks deze wijzigingen streven we voortdurend naar technologische innovatie om hoogwaardige betrouwbare producten voor onze klanten te vervaardigen, terwijl we de bedrijfsmissie ‘gezondheid en geluk bevorderen door te genieten van de natuur en de wereld om ons heen’ blijven omarmen.

Tegenwoordig zien we dat steeds meer mensen zich bewuster worden van het milieu en hun gezondheid. Bovendien zijn meer mensen dan ooit begonnen met aandacht te schenken aan fietsen en vissen, ze beschouwen dit als een middel om stress te verminderen en om hun lichaam en geest fit te houden. Shimano is zich volledig bewust van het cruciale belang van het vervullen van haar rol om een gezonde en verrijkte levensstijl te bevorderen door producten daarvoor te leveren en om zo bij te dragen aan het creëren van een duurzame samenleving.

Op het honderdjarig jubileum, dat we beschouwen als de start voor onze volgende eeuw, introduceert Shimano een nieuw corporate bedrijfslogo. Dit logo is herkenbaar door de driekleurige lijn van lichtgroen, blauw en diepblauw, die respectievelijk het land, de lucht en de zee vertegenwoordigen. Deze kleuren staan ook voor ook Shimano’s wereldbeeld dat het nastreeft.

Ten slotte zijn we vastbesloten om de productie spirit en -technologiekennis die we van onze oprichter hebben geërfd door te geven aan toekomstige generaties en om Shimano verder te ontwikkelen als een digitaal georiënteerd productiebedrijf dat gericht is op ontwikkeling en innovatie, en is toegewijd aan waardecreatie, in het bijzonder het creëren van nieuwe en verrijkte fiets- en vissportculturen. Bij deze doelen zou ik uw voortdurende steun enorm waarderen.

Tijdens dit belangrijk jubileum zal Shimano later in het jaar nog meer spannende momenten presenteren. Shimano kijkt ernaar uit om in de nabije toekomst met haar klanten in contact te komen en de positiviteit van fietsen en sportvissen op beurzen en evenementen te vieren.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van