20-04-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Slingshot Misfit V10 – Review

Slingshot Misfit V10 review: de Misfit is het breedst inzetbare board uit de lijn van Slingshot. Voor zowel beginners als experts. Van vlakwater tot in de golven. Van freestyle tot big air. Deze tiende versie van de Misfit kan het allemaal.

slingshotslimfitv10review

Al waren de twintips van Slingshot vroeger wat aan de zware kant, de Slingshot Misfit V10 is zelfs licht te noemen. En dat zonder in te boeten aan sterkte en duurzaamheid. Het board is uitvoering getest door het hardcore Slingshot Pro Team. De wat vlakkere constante rockerlijn, een gematigde enkele concaaf en Naca Tech Channels in de tips maken het board snel. Deze laatste Naca Tech Channels zijn parabolische channels en zorgen ervoor dat het water in een vacuüm van het midden tot in de tips loopt. Deze stuwing geeft snelheid en grip. Het board is iets stijver in het midden, dit geeft een goede controle op hogere snelheden. Voor goed hoogtelopen moet je even de juiste hoek vinden (mogelijk door het board iets vlakker te houden dan je gewend bent) maar daarna ben je snel upwind.

slingshotslimfitv10review

In de outline is het midden iets ronder waardoor de Slingshot Misfit V10 lekker wendbaar is en je bochten makkelijk kunt inzetten zonder grip te verliezen. De dunne steprails werken prima Ook bij het edgen voor een sprong is dit fijn. De tips zijn wat meer flexy waardoor je wat harder moet afzetten maar de pop is meer dan genoeg. Verder is de afzet aangenaam voorspelbaar. In de lucht valt de lage ‘swight weight’ op. Dit komt door het gebruik van lichte Koroyd-inzetstukken (thermisch versmolten copolymeer buisjes) in de tips. Dit geeft naast een laag gewicht ook, demping, een dynamischer flex en een fantastische doorschijnende look. Door deze lage ‘swing weight’ van de tips zijn tricks makkelijker doordat de tips lichter zijn en er minder gewicht verplaatst moet worden. Landingen gaan super en foutjes worden niet direct afgestraft.

slingshotslimfitv10review

Slingshot gebruikt voor de Slingshot Misfit V10 een verticaal gelamineerde Paulownia houtkern voor sterkte, duurzaamheid en een constante flex. En het mooie is dat het ecologisch gekweekt is. Dus ook minder belastend voor mens en milieu. De sidewall in de rails zijn ingegoten met durometer urethaan waar ook skateboard-wieltjes van zijn gemaakt. Dit geeft goede demping en een hoge levensduur. De lichte carbon inserts voor de bindingen zijn flexibiel zodat ze meebuigen met het board en niet de constante overall flex verstoren. Wij probeerden de Misfit uit met de Dually V5-bindingen. De straps van deze bindingen zijn op vier punten instelbaar voor een optimale pasvorm. De drie verschillende zachtheden van het schuim met grip op de bovenkant zorgen dat je er lekker vast inzit. De demping is in te stellen door te kiezen uit een zachte of harde hiel-inzetstukken. 

slingshotslimfitv10review
slingshotslimfitv10review

Verkrijgbaar op: slingshotsports


Dit artikel “Slingshot Misfit V10 Review” komt uit Access #5 van 2021. Kijk voor meer boardreviews of voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines kop Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van