17-01-2014 - Snowboarden, Nieuws

Snowboarders langs de A2

De A2 bij knooppunt Amstel vormde donderdagochtend het decor voor een spectaculaire guerilla actie. Tijdens de ochtendspits grepen twee snowboarders en een skiër namelijk de kans om in het kader van O’Neill’s #RIDEMORE campagne filerijders te verrassen met tricks en stunts.

Op een tot sneeuwschans omgebouwde helling naast de snelweg vermaakten de Nederlandse team riders Rocco van Straten, David van den Boer en Nicolas Elshout snowboardend en skiënd de filerijders. Doel van deze #RIDEMORE guerilla actie is het aankaarten van het fileprobleem in Nederland. Met een gemiddelde van 200 kilometer aan stilstaande auto’s tijdens de spits is Nederland filekampioen van de westerse wereld. Nederlanders verliezen ieder jaar maar liefst een volle werkweek aan filerijden.

Teamrider Rocco van Straten: “Tussen Utrecht en Amsterdam is het altijd mis. In een jaar tijd staan we gemiddeld 45 uur of meer dan een werkweek in de file. Ik wil wel een extra week naar de bergen om te snowboarden! Onze wegen zijn overvol,” besluit hij.

Files zijn niet alleen vervelend, ze zijn ook vervuilend. O’Neill heeft een hart voor de natuur en laat iedereen liever vrij en blij van zijn tijd genieten. De O’Neill teamriders tonen daarom vlakbij de drukste knooppunten wat zij liever doen dan tijd verliezen in de auto. Het O’Neill team wil de overheid ook stimuleren om het probleem niet langer te minimaliseren en iedereen oproepen mee te werken en mee te denken. Bekijk de video van deze guerilla actie hieronder.

[youtube id=”2djUKfQG0Ow”]

 van