29-10-2021 - Mountainbiken, Nieuws

Specialized komt met de Riprock mountainbike voor kinderen.

Specialized komt met de volledig vernieuwde Riprock en Riprock Expert voor de jongste rijders. Bij het maken van kinderfietsen is hun doel om kinderen te steunen en ze enthousiast te maken over fietsen vanaf het moment dat hun voet voor het eerst het pedaal raakt. Vrijheid is rijden zonder angst. Om te rijden met een gevoel van vrijheid heb je een fiets nodig die de verbeelding van je kind aankan. Dat is waarom we de Riprock hebben ontworpen om te functioneren als mountainbike inclusief alle kenmerken die je nodig hebt om hoger te klimmen en de heuvels te bedwingen. 

Kinderen kunnen niet met vertrouwen op de fiets zitten als ze niet comfortabel rijden. Bij de Riprock staat een goede pasvorm voorop. Bij het ontwerpen van de nieuwe Riprock hebben we data gebruikt van de Hotwalk Carbon en de Jett om te kijken hoe kinderen het stuur vast houden en hoe ze op hun fiets zitten, zodat de geometrie specifiek gemaakt is voor de kinderzithouding. Alles voor het vertrouwen op de fiets. Meer vertrouwen leidt altijd tot rijden zonder angst.

Higlights van de Riprock
 • Een 130mm Bridge zadel, smallere Q-factor en kortere cranks bieden verbeterde uitlijning tussen heup, knie en enkel om het risico op blessures te verminderen en pedaalkracht te verbeteren. Smallere grips en een geüpdate framegeometrie zorgen voor meer controle over de fiets die rijders inspireren meer te rijden. 
 • Een lichtgewicht fiets, compleet met een geüpdatet frame en een grotere range aan versnellingen creëert de perfecte fiets zodat rijders de heuvels kunnen bedwingen.
 • Geïnspireerd door Specialized’s verleden met het ontwerpen van mountainbikes, biedt de Riprock moderne MTB-kenmerken zoals een minder steile balhoofdhuishoek, interne bekabeling, hydraulische schijfremmen en Ground Control-banden.
Highlights van de Riprock Expert

Ter aanvulling op het lichte gewicht en de specifieke kind-gerichte kenmerken hierboven

 • Grote range aan versnellingen met 11-speed SRAM NX drivetrain
 • Hydraulische SRAM Level schijfremmen Tubeless-ready Ground Control banden
 • Manitou J-Unit 100mm voorvork

Als je een kind bent, is een fiets meer dan alleen een fiets. Het is het begin van een onbevreesde verkenning van jezelf en van de wereld. Het is een introductie om de wereld anders te zien en het brengt een boel plezier met zich mee! Begin met de Riprock, de beste trail fiets om een leven lang mee te rijden.

2OF Roost Canvas Mountainbike schoenen

Verf je pad, blijf erbij en Roost! Er gaat niets boven canvas om je koel te houden als het warm is op de hangplek na de rit. Het 2FO Roost Canvas combineert een duurzaam canvas bovenwerk, dempende tussenzool van EVA-schuim en een ontspannen pasvorm om een ​​schoen te creëren die zijn coolheid niet verliest. En onze SlipNot™ ST-rubberen zool biedt onovertroffen grip op het platte pedaal en verbinding om je controle te houden door de zwaarste rotstuinen, waardoor de 2FO Roost Canvas een geweldig paar trappen is met belachelijke trailprestaties en off-bike comfort en stijl.

 • Body Geometry zoolconstructie en voetbedden zijn ergonomisch ontworpen en wetenschappelijk getest om het vermogen te vergroten, de efficiëntie te verhogen en de kans op blessures te verkleinen door de uitlijning van heup, knie en voet te optimaliseren.
 • SlipNot™ ST rubberen zool voor onovertroffen grip en verbinding met platte pedalen.
 • Bovenwerk van canvas en textiel met extra bescherming houdt je comfortabel en is gemaakt om laatste.
 • Dempende tussenzool van EVA-schuim voor comfort en schokabsorptie.
 • Relaxed Fit leest voor een balans tussen pedaalgevoel en comfort naast de fiets.
 • Geschat gewicht: 360 g (1/2 paar, maat 42)
Gambit Mountainbikehelm

Herdefinieer uw comfortzone. Om een ​​DH-gecertificeerd volledig gezicht te maken met de ventilatie en pasvorm van een halve schaal, heeft ons ontwikkelingsteam een ​​volledig geïntegreerde aanpak gevolgd bij het maken van de Gambit. Elk onderdeel is ontworpen met behulp van een alomvattende aanpak, wat resulteert in werkelijk baanbrekende prestaties waarbij de Gambit meer levert dan de som der delen.

Ga voor meer informatie naar specialized.com.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van