02-12-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Sugoi Zap Jack

Inmiddels is het preparen van je winterkit een must. Kleding maakt daar een essentieel onderdeel van uit, zeker in zompig Nederland. Waar je vroeger alleen kleding had die er voor zorgde dat je lekker warm bleef tijdens mooie koude dagen, zijn er nu steeds meer merken die ons graag zien rijden op regenachtige dagen en donkere avonden.

Door: Dennis Bruin

Zo ook Sugoi, afkomstig uit Vancouver (Canada), een van de merken die een heel sterk winterpakket aanbiedt om ons heerlijk comfortabel door natte gure Hollandse winters te loodsen. Sugoi is het Japanse woord voor ‘ongelooflijk’ en dat is wat de makers willen nastreven om de naam eer aan te doen. Door met deze filosofie producten te ontwikkelen, staat Sugoi al jarenlang bij vele duursporters synoniem voor topkwaliteit. Wij testten De Sg14 Zap jacket.

Op het eerste gezicht ziet de Zap er uit als een standaard Sugoi jacket, maar dan met een bijzondere gezeefdrukte print. De bijna zilverkleurige ‘polkadots’ zorgen ervoor dat de jas helder oplicht als je er met kunstlicht op schijnt. De dots zijn bolvormige micro-glasparels die kunstlicht reflecteren in alle richtingen. Je bent vanaf nu dus echt goed zichtbaar voor je medeweggebruiker als je in het donker op je fiets rijdt.

De Zap heeft volledige getapete naden en die zorgen voor een hele hoge waterdichtheid. De heerlijke lange flap aan de achterkant – die makkelijk weggewerkt kan worden in een daarvoor speciaal mesh-zakje aan de binnenkant van de jas – kan heel eenvoudig over het zadel getrokken worden tijdens het rijden en zorgt ervoor dat je zeem droog blijft bij natte omstandigheden. De pasvorm van de jas is perfect: het heeft een mooie smalle snit, en lekker lange armstukken.

Jammer is wel dat de Zap heeft geen ventilatie heeft waardoor je overtollige warmte minder makkelijk kwijt kunt. Ook heeft de jas geen verstelbare manchetten. Een groot pluspunt daarentegen is de fleece-gevoerde kraag. Tijdens de natte koude dagen heb je geen last meer van een geïrriteerde kin, heerlijk!

  • Prijs: van de SG 14 Zap Jacket: €129,95
  • Website

 van