15-05-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Trek Checkpoint met Shimano GRX afmontage

Mede door de stijgende populariteit van gravelrijden heeft de Trek Checkpoint in de laatste twee jaar een grote fanbase opgebouwd. Wij hebben de Trek Checkpoint SL 6 getest in Wielrenblad #4 2018. Lees hier onze review of vergelijk de Trek Checkpoint met andere gravelbikes via de productpagina’s op onze website.

Voor Trek voldoende reden om van juist de Trek Checkpoint als eerst de nieuwe line-up te lanceren met hagelnieuwe kleuren en een nieuwe specifieke afmontage met Shimano GRX voor ruig terrein. Het alom gerenommeerde IsoSpeed decoupler dempingssysteem achter en de Stranglehold dropout waarmee de wielbasis verlengd of verkort kan worden blijven onveranderd. Never change a winning team, moeten ze in Wisconsin hebben gedacht.

Alle nieuwe modellen van de Trek Checkpoint worden voorzien van Shimano GRX groepen, de groep die het Japanse merk specifiek heeft ontwikkeld voor gravel. De Checkpoint SL6 komt in een stoere Carbon Blue Smoke kleur en is afgemonteerd met Shimano GRX800 (vergelijkbaar met Ultegra niveau). De Checkpoint SL5 komt in een sjieke Dark Olive kleur en is afgemonteerd met een mix van GRX 800 (derailleurs) en 600 (overige items). De Checkpoint ALR5 is net als de SL5 afgemonteerd met een mix van GRX 800 en 600, terwijl de ALR4 overwegend GRX 400 componenten bevat. Shimano ontwikkelde het GRX platform zo, dat alle componenten uit de verschillende niveaus naadloos met elkaar functioneren. Trek heeft ervoor gekozen om bij verschillende modellen de GRX groepen te combineren om zo de allerbeste fietsen voor gravelliefhebbers te bouwen.

Door de brede inzetbaarheid van de Trek Checkpoint heb je nog maar één fiets nodig. In de basis is de Checkpoint een echte gravelbike. Maar door de wielbasis langer te maken met de Stranglehold dropout heb je de Checkpoint in no time omgebouwd tot je ideale reisgezel voor lange afstanden met of zonder bepakking. Of je nu voor gravel of asfalt kiest, de Checkpoint heeft slimgeplaatste nokken voor het monteren van dragers, spatborden, bidonhouders en tassen. Met een bandbreedte tot 45mm kun je in elk gewenst terrein fietsen.

De introductie van de eerste carbon Trek Checkpoint SL was in het voorjaar van 2018, gevolgd door de aluminium serie in datzelfde najaar. Voor modeljaar 2021 blijven deze platformen en framematerialen ongewijzigd: 500 series OCLV carbon voor de SL7, SL6 en SL5 en 300 Alpha Aluminium voor de ALR-series.  

Verder lezen?

De volledige review van de Trek Checkpoint SL 6 lees je in Wielrenblad #4 2018. Word abonnee van Wielrenblad zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel meer hoeft te missen. Losse uitgaven van Wielrenblad kun je ook bestellen in de Soul Webshop. Digitale uitgaven kun je uiteraard terug vinden in de Soul Kiosk App, zodat je Wielrenblad ook via tablets of smartphones kunt lezen. Voor meer informatie over de nieuwe Trek Checkpoint kun je uiteraard ook terecht op de website van Trek.

 van