30-06-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Trek introduceert nieuwe Powerfly modellen

Nu de vraag naar mountainbikes met trapondersteuning blijft groeien komt Trek met een nieuwe generatie van de Powerfly. Een nieuwe lijn vol prestatiegerichte kenmerken, zoals de toonaangevende Bosch-motor voor trapondersteuning samen met de mountainbiketechnologie van Trek. De nieuwe lijn bestaat uit de Powerfly FS (Full Suspension) met 130 mm veerweg en de Powerfly LT met 150 mm (Long Travel, lange veerweg), daarnaast bevat de Powerfly lijn de complete serie van hardtails, waaronder damesmodellen.

Accu geïntegreerd in frame

Wat is nieuw? Het Performance CX-systeem van Bosch voor off-road is wederom toegepast, nu met een accu die in de onderbuis geïntegreerd is. Doordat het gewicht van de accu laag in het frame zit, zouden de rijeigenschappen van de fiets zijn verbeterd. Verder zijn alle modellen uitgerust met het, volgens Trek, verbeterde en het nieuwe Purion-beeldscherm inclusief een nieuwe intuïtieve rijmodus voor e-MTB’s. Net als de full suspension modellen hebben de nieuwe hardtails Boost-wielen voor extra bandenspeling en zijn zelfs geschikt voor 27.5+ mid-fat banden die we standaard terugzien de Powerfly 9.

Alle Powerfly 9 modellen, full suspension en hardtail, zijn uitgerust met SRAM e-bike specifieke eX1-aandrijving waardoor je het maximale uit je elektrische ondersteuning kan halen. Daarnaast zien we ook de SRAM Guide RE-remmen en de op e-bikes afgestemde Float-vorken van Fox terug. Uiteraard zijn de full suspension modellen uitgerust met de Trek-technologie die we al kennen, namelijk met ABP, EVO Link en een Straight Shot-onderbuis. Op de Powerfly LT-modellen (150 mm) zien we bovendien een exclusieve RE:aktiv schokdemper. Deze demper is responsiever en schijnt de fiets beter bestuurbaar te maken op zwaarder terrein.

De Trek Powerfly fietsen komen, afhankelijk van verdere specificaties, beschikbaar vanaf €2.599,-.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de mooiste beelden? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram en word abonnee om de nieuwste Up/Down Magazines op de mat te ontvangen (ook digitaal via de Soul Kiosk app)!

 van