14-04-2017 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Uitgelicht – Nick Jacobsen

Nick Jacobsen is lekker bezig de afgelopen periode. Hoog tijd om hem eens beter uit te lichten. Nick komt de laatste jaren steeds vaker in het nieuws. Zeker nadat hij Red Bull King of the Air heeft gewonnen. Daarnaast kennen we Nick van bizarre stunts. Spoiler alert, zijn laatste sprong was van een 210 meter hoog gebouw…. Gaaf!

Nick heeft aan vele Red Bull King of the Air wedstrijden meegedaan. Dit jaar wist hij Aaron Hadlow van de troon te stoten. Mede dankzij zijn one footer megaloop late frontroll wist hij de overwinning te pakken. Nick vaarde erg constant, met hoge sprongen, volledige controle, wisselende tricks en zoals eerder vermeld, de one footer megaloop late frontroll wist hij de jury te overtuigen.

Stunts
Waar staat Nick om bekend? Bizarre stunts. Nick is een ongelooflijk getalenteerde kitesurfer. De eerste jaren van zijn carrière richtte hij zich meer op het freestylen. Hij heeft vijf keer de nationale freestyle kampioenschappen gewonnen in Denenmarken. Maar internationaal is Nick nooit echt ver gekomen in de freestyle scene. Backmobe’s en ‘paasjes’ zie je hem soms doen, maar niet vaak. Hoe is de naam Nick Jacobsen dan zo groot geworden in de kitesurfwereld? Stunts. Een van zijn eerste ‘virals’ was de crane jump. In de video beklimt Nick een kraan op gestrand schip in de buurt van Table View Bay, Kaapstad. Zenuwachtig? Nee hoor, Nick geniet op het hoogste punt van de kraan van een broodje.

Nick is gewend aan grote hoogtes. Niet alleen door van gebouwen af te springen, maar ook door met keiharde wind en een te grote kite het water op te gaan. Onlangs verbrak Nick het Woo hoogterecord door 28.6 meter hoog te springen, bizar.

Nick Jacobsen

Veel mensen die aanwezig waren bij de sprong van het Burj Al Arab hotel in Dubai, moesten twee keer met hun ogen knipperen. Een kitesurfer die op het platform staat van 210 meter hoogte, dat kan alleen Nick Jacobsen zijn. Nick over de sprong: ‘je moet zorgen dat de afzet op de juiste plaats is. Het gebouw mag de wind niet tegenhouden, die moet er ‘clean’ doorheen komen. Tijdens het dalen hou ik mijn kite continu in beweging, op deze manier werkt het een klein beetje als een parachute. Ondanks dat de sprong zeer goed is berekend en mijn materiaal in top-conditie verkeerd, is het nooit 100% zeker dat alles goed gaat.’

Twee jaar eerder sprong Nick nog van het eiland van Richard Brandson af. In vergelijking met de sprong uit Dubai is dit een kleintje. Alsnog iets wat weinig kitesurfers zouden doen.

Chapter One – 2016

Chapter One, is volgens velen dé kitefilm. De film kwam tot stand in samenwerking met Wetransfer en Eyeforce. De film is te zien in 4K en opgenomen op de meest waanzinnige spots ter wereld. Denk hierbij aan Fiji, Hawaii, Zuid-Afrika en niet te vergeten ons eigen koude winderige landje. Niet alleen Nick, maar ook Ruben Lenten, Aaron Hadlow, Pete Cabrinha en Youri Zoon zijn onder andere terug te zien in Chapter One. Klik hier voor het artikel over Chapter One.

HIDDEN LINES – 2012

Hidden Lines, de voorloper van Chapter One. De film kwam in 2012 uit met als hoofdrolspelers Kevin, Youri en Nick Jacobsen. Eyeforce nam de productie op zich, wat resulteerde in de eerste echte kite film wereldwijd. De film is online te bekijken en geschoten in Chili, San Blas Islands en Nitro City. Wil je de film nog een keer zien? Klik dan hier om alle afleveringen te zien.

Nick is in de film degene die de rivaliteit tussen Kevin en Youri wat nuanceert. Onder andere door gekke stunts uit te halen. Een BBQ van de drie heren loopt op een avond iets uit de hand, voor het resultaat bekijk je de onderstaande video vanaf 12.30.

https://www.youtube.com/watch?v=M4Lcn2EHsZw

Dat Nick garant staat voor gekke stunts weten we al. Als afsluiter een video met Kevin en Youri, 2up 1down. Zie onderstaande video welke is opgenomen in Kaapstad!

https://www.youtube.com/watch?v=_qvPHN3vtik

 

 

 

 van