12-02-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Getest: Giro Empire VR90 schoenen

Oef, de Giro Empire VR90 SPD-schoen is wel een heel vet ogende crosscountryschoen. De looks lijken door de vetersluiting regelrecht afkomstig uit het vintage-wielrennen. De sluiting is gekozen om zo de druk perfect te verdelen, waardoor hij zelfs om de meest lastige voeten nog zal passen.

Laat je niet beïnvloeden door deze knipoog naar vroeger, want voor de rest zijn ze helemaal actueel volgens de laatste standaarden. Zo is de bovenkant van Evofiber, wat resulteert in een licht en naadloos bovenwerk dat niet zal uitrekken door slijtage of de erbarmelijke weersomstandigheden tijdens de sompige wintermaanden in Nederland. Vooralsnog moeten we Giro daarin absoluut gelijk geven, want de schoenen zijn na enkele tochten nog als nieuw!

De full carbon E90-zool van Easton, voorzien van een duurzaam Vibram-profiel, zorgt voor meedogenloze grip wanneer je even niet meer kan fietsen, maar moet lopen. Zelfs dan kun je behoorlijk uit de voeten! De Giro Empire VR 90 mountainbikeschoenen worden geleverd met een verstelbaar SuperNatural Fit voetbed, zodat de pasvorm volledig naar wens kan worden aangepast. Deze finetuning zorgt voor de juiste ondersteuning van de voetboog, wat volgens Giro moet leiden tot een maximale trapefficientie. De schoenen wegen trouwens amper 315 gram en zijn verkrijgbaar in bijzonder frisse kleurcombinaties.

Met deze oldskool muiltjes kun je voortaan je snelste fietsmaatjes bijbenen, aan het materiaal zal het niet liggen. En anders ben je in ieder geval de snelste qua looks.

 van