Wielrenblad #1 2024 is nu verkrijgbaar!

Het eerste nummer van Wielrenblad voor 2024 is nu beschikbaar! In deze editie starten we het jaar met een opwindend avontuur. We verkennen unieke bestemmingen, zowel nationaal als internationaal, op zowel de racefiets als gravelbike. Naast inspirerende reisverslagen nemen we de tijd om nieuw materiaal te testen, duiken we dieper in trainingsaspecten en brengen we een bezoek aan bijzondere subculturen binnen de prachtige wielersport. Laat je verrassen door de diversiteit aan verhalen en inzichten in deze uitgave.

Lees hieronder alvast wat kleine stukjes uit de artikelen die uit deze uitgave komen. Veel lees plezier!


Passo del Rombo – Timmelsjoch

Twee kanten van dezelfde medaille

De lucht is helderblauw. De zon brandt op onze huid. Toch is het hier koud. De witte sneeuw steekt fel af tegen de donkere rotsachtige ondergrond. De Alpenpieken liggen nog onder een dikke laag sneeuw, en ook hier op de top van Timmelsjoch – Passo del Rombo vanuit Italië – liggen nog meters sneeuw. De bergpas op de grens tussen Italië en Oostenrijk is nog maar een paar weken open en vroeg in het seizoen zijn deze Alpenreuzen misschien wel het meest magisch.


Specialized S-Works Roubaix SL8

Comfortabel stuiteren

De lucht is grauw. Nou ja, de lucht is geeneens zichtbaar, er hangt een dikke laag mist. Zo dik dat het zich beperkt is tot nog geen honderd meter: het einde van de klim is niet te zien. Het regent hard. Alles is ondertussen al zeiknat, maar de benen blijven gelukkig doorgaan. Links, rechts, links, rechts. Er is nog maar een kransje over op de cassette. Even kort op de pedalen staan blijkt een slecht idee, het achterwiel glijdt weg op de spekgladde kasseien waarover de weg omhoog loopt.


Kust van Yorkshire

Moors & Coast

Wanneer ik in de ochtend de gordijnen van mijn kamer opensla, zie ik bevestigd wat mijn weerapp al voorspelde. Regen, regen en nog eens regen. Op een van de hoogste plekken in de North York Moors, een nationaal park in het noorden van Engeland, verblijf ik op een afgelegen plek in een herberg zoals ik die enkel ken uit films. Het type knisperend haarvuur, gezellige herbergier en daaromheen een verlaten landschap. In dat landschap, een heuvelachtig heidegebied zo ver het oog rijkt, zal ik mijn meegebrachte regenjas hard nodig hebben.


Witte wereld

Op zoek naar sneeuw?

Neerslag is normaal gesproken de nemesis van ons fietsers. Wind en kou kunnen we goed hebben; omhoog, omlaag, licht, donker, allemaal geen probleem. Maar een nat pak, daar wordt niemand vrolijk van. Toch is er één uitzondering op die regel: sneeuw. Als het buiten verandert in een magische witte wereld gaan niet alleen de schaatsharten in Friesland sneller kloppen, ook die van vele fietsers. Want zeg nu zelf: wat is er mooier dan de eerste sporen maken over een maagdelijk wit dek, terwijl de sneeuw onder de banden knerpt?


Volg Wielrenblad op Instagram

Wist je dat wij ook op Instagram zitten? Volg ons Instagram account om in het spoor van Wielrenblad te blijven! Zo kom jij achter nieuwe weetjes te weten! 🙂

 van