07-09-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Wielrenblad #3 2021 is uit!

Wielrenblad #3 2021 is vanaf vrijdag 3 september verkrijgbaar. Deze uitgave is inmiddels te bestellen in de Soul Webshop.

Ook deze editie is een verzameling van te gek leesvoer. Zo nemen Willy van der Kamp en Wilco Dragt je mee op hun bikepacking avontuur van Turijn naar Nice. De technische rubriek ontbreekt deze uitgave ook niet en geeft dit keer antwoord op de vraag: ‘Hoe doe je zo lang mogelijk met ketting en casette?’. Daarnaast gingen wij in gesprek met het brein achter Komoots route-bouw algoritme, Rob Hermans. Waarin hij vertelt welke factoren nou bepalen of je links of rechtsom wordt gestuurd. Tevens is er een selectie aan fietsen onder de loep genomen en getest, waaronder de oer-Hollandse Isaac Boson. Kortom, Wielrenblad #3 2021 is met 83 pagina’s weer gevuld met de leukste tips & tricks, reizen, producten, reviews en meer!

Bestel Wielrenblad #3 2021 hier!

Losse uitgaven van Wielrenblad bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Wielrenblad en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. Hieronder geven we je alvast een voorproefje van Wielrenblad #3 2021:

Torino-Nice Rally: een bikepacking avontuur

De Torino-Nice Rally (TNR) wordt ieder jaar in september georganiseerd, de eerste editie vond plaats in 2016. Het is geen race of een cyclosportieve krachtmeting, het is meer een evenement, een gezamenlijk avontuur. Het vertrek is vanaf het Piazza Giambattista Bodoni, een plein in hartje Turijn. Vervolgens rijd je in eigen tempo en self-supported naar de Middellandse Zee, zonder tijdsmeting, zonder trackers, zonder controlepunten. Onderweg zijn er verschillende route-opties, maar welke optie je ook kiest, de tocht staat garant voor een spectaculaire ervaring.

Isaac Boson 

Opvallend is de relaxte zit van de Boson, daarover is niet gelogen. Met deze ergonomisch verantwoorde houding houden we het zeker langer vol. Het frame voelt stijf en gebalanceerd aan. Het stuurgedrag is direct, zonder dat het nerveus wordt. Daarbij komt het gewicht van de totale fiets op 7,49 kilogram, wat zeer netjes is. Klimmen met deze fiets is dan ook een genot. 

Kettingreacties: Hoe doe je zo lang mogelijk met ketting en cassette?

De ketting is een van de zwaarst belaste onderdelen van je fiets, elke omwenteling staat deze bloot aan flinke wrijving. Niet ideaal voor een onderdeel dat dicht bij de grond wordt blootgesteld aan vocht en vuil. Net als bij je banden en remblokken het geval is, slijt je ketting daardoor nog sneller. Wanneer een ketting slijt zal deze meer wrijving hebben en slechter gaan schakelen. En nog erger: het zal andere delen van je aandrijving aantasten. Niet ideaal, nu de fabrieken in Aziatische landen hebben stilgelegen, de prijzen omhoog schieten en levertijden van cassettes kunnen oplopen tot twaalf maanden.

Wielrenblad #3 2021 inhoud
P.6 Route: Turino Nice Rally
P.14 Nieuwtjes
P.22 Techniek: Kettingreacties
P.24 Buit: Productreviews
P.30 Reportage: Keuzestress
P.38 Interview: Komoot Sport Instelling
P.42 Voeding: Ketonen
P.44 Wetenschap op wielen: Lege Bidon
P.56 Rimpelingen: Camerig
P48 D’r op en D’r over: Isaac Boson
P.50 Uitgelicht: Silca Mensola
P.52 Samen op: Anne-Marije Rook
P.56 Uitgelicht: Kona Sutra ULTD
P.60 Reportage: WK-verkenning in Leuven
P.64 Training: Schematisch beter worden
P.68 D’r op en D’r over: Prorace Tofla
P.70 Route: Unbound-Rebound
P.82 Route: David Sluiter


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #1 2021 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van