Let’s Ride Bikes: Wielrenblad x Up/Down #5 2020 is nu verkrijgbaar!

Voor het laatste magazine van het jaar is er een samenwerking tussen Wielrenblad en Up/Down Mountainbike Magazine #5 2020: Let’s Ride Bikes! Hierin vormen de twee fietsdisciplines samen een mooi, en vooral lekker dik magazine. In deze vijfde uitgave van dit jaar lees je de mooiste fietsverhalen, over de nieuwste technische snufjes en de aller snelste bikes. Zo mochten wij de Merida Sculture Endurance E-7000 en de Canyon Exceed eens flink op de staart trappen.

Losse uitgaven van Wielrenblad en Up/Down Mountainbike Magazine bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Losse exemplaren zijn ook beschikbaar in de betere boekhandels*. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Wielrenblad of Up/Down Mountainbike Magazine en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. Hieronder geven we je alvast een voorproefje op ons nieuwste nummer:

Happy Trails – Heel de Utrechtse Heuvelrug in één keer

Maar liefst negen vaste mountainbikeroutes, van Rhenen tot Lage Vuursche, van de stichting MTB Utrechtse Heuvelrug (UHR), twee routes van Landgoed Den Treek Henschoten en de route Soesterhoog vormen samen het mountainbike-walhalla van Midden-Nederland. Een voor Nederlandse begrippen ongekend groot netwerk aan hoogwaardige trails, waarin het (beetje) hoogteverschil een goede smaakmaker is. Eugen Uppelschoten neemt je mee.

Kouwe poten, kouwe klauwen

Als het even kan fietsen de meesten van ons het hele jaar door. Al is het soms afzien op blubberige modderpaden in het bos of met regen en windkracht zes tegen door de polder, het gevoel van diepgaan en afzien zorgt voor een hogere waardering van je inspanning. Het nadeel is echter dat je niet alleen je bike, maar ook je lichaam goed moet beschermen tegen kou, vocht, wind en viezigheid. Wil je optimaal blijven genieten van de winterritten dan dien je met name goed om je handen en voeten te denken. Fysiotherapeut Wilko Camphuijnder legt uit waar je op moet letten.

De speurtocht naar het gepiep in de schijfremmen

Schijfremmen zijn niet meer weg te denken uit het huidige fietslandschap. Of je nu gravelt, racefietst of mountainbiket, grote kans dat jouw bike is voorzien van een setje glimmende schijven met superieure remkracht. Zelfs op stadsfietsen zie je ze steeds meer. Voor ons veelfietsers behoeft het geen uitleg, we weten allemaal waarom dit prettig werkt. Maar schijfremmen hebben een groot nadeel ten opzichte van de traditionele velgremmen: ze kunnen piepen. En hoe.

Inhoud

Voorwoord6
Moois8
Utrechtse Heuvelrug20
Hier aan de kust26
Daar aan de kust30
Routebouwen34
Canyon Exceed CFR Team38
Kouwe poten, kouwe klauwen42
Merida Big Nine 700046
Moois50
Vitamini D62
Behind the shot66
Stille schijfremmen76
SKS Germany82
Trek Checkpoint SL684
Iedere dag sterker88
Shimano Di292
Giant Revolt Advanced Pro 198
De kunst van het fietsonderhoud102
Canyon Grail:ON 8 CF eTap106
Merida Scultura endurance 7000-E118
Op pad met gidsen in Nederland122

*In verband met de huidige maatregelen rondom Corona mogen er geen losse aankopen gedaan worden in boekhandels. Wil jij ons nieuwste blad zo snel mogelijk hebben? Bestel ‘m dan in de SOUL Webshop!

 van