18-04-2017 - Kitesurfen, Nieuws

WKL 2017 Leucate

Carlos Mario won in 2016. Kan hij dit jaar zijn titel verdedigen? De eerste stop van de WKL 2017 werd gehouden in Leucate, Frankrijk.

Halve finale

De eerste halve finale was spannend tot de laatste minuut. De wind was erg vlagerig waardoor de rijders vaak wisselden tussen 7 en 9 meter. Set Teixeira (Brazilië), nam de leiding door een Slim 7 en een Heart Attack te sticken. Liam Whaley reageerde met een Front Blind Mobe en een Back Mobe 5. Ondanks dat hij zijn laatste trick niet landde, wist hij toch net genoeg punten te verzamelen om als tweede te eindigen in deze heat.

WKL 2017 Leucate
Bron: worldkiteboardingleague

De tweede halve finale ging tussen Aaron Hadlow en Stefan Spiessberger. Beide rijders waren aan elkaar erg gewaagd. Uiteindelijk ging Stefan door naar de finale, mede dankzij een Slim 5. Regerend kampioen, Carlos Mario, was van een andere klasse. Hij deed zijn ‘gebruikelijke’ (klinkt alsof het niks is) dubbels, net als een Backside 315, 319 en Slim 7.

Kleine finale

De kleine finale ging tussen Posito Martinez en Aaron Hadlow. Een KGB van Posito, welke hij vlak voor de jury uitvoerde, leverde hem net genoeg punten op om als eerste te eindigen. Aaron pakte de tweede plek en Alex Pastor de derde.

Finale

Alle vier de rijders begonnen in de finale direct met moeilijke tricks. Carlos crashte zijn eerste twee tricks, maar landde daarna hoge scores, met de allereerste perfecte 10 in de WKL. Liam Whaley wist met een Slim 7, Heart Attack 5 en een 317 0.13 punten meer te scoren dan Carlos. Set Texeira ging er met de derde plaats vandoor wat Spiessberger de vierde plaats opleverde.

De finale bij de vrouwen ging net als bij de mannen met moeilijke tricks van start. Het bleef spannend tot de laatste tricks. Bruna Kajiya, regerend wereldkampioene, ging er met de overwinning vandoor. Ze landde een S-Mobe, S-Bend to Blind en een Back to Blind. Annabel van Westerop eindigde op de tweede plaats, heel dicht achter Bruna. Francesca Bagnoli (Italië), eindigde als derde tijdens haar eerste event in de WKL.

WKL 2017 Leucate 3
Bron: worldkiteboardingleague

De Big Air finale ging tot letterlijk grote hoogte, met sprongen tot 15 meter. Een mix van old school, kite loops en een hele dikke dubbele handle-pass van Luis Alberto Cruz. Luis nam de overwinning mee naar huis dankzij de juiste mix van hoogte en afwisseling in zijn tricks. Op de tweede plaats eindigde Joselito del Rosario en op de derde plaats Valentin Rodriguez (pas 14 jaar).

Bron: foto’s en video’s: worldkiteboardingleague

 van