22-06-2015 - Kitesurfen, Nieuws

Youri Zoon Doet Mee Met de Sunset Relay

Tijdens de midzomernacht gaat de zon niet onder in het meeste noordelijke puntje van Lapland. Tussen 21 juni en 24 juni is het hier constant licht. tijdens deze drie dagen zal de estafette wedstrijd Sunset Relay plaatsvinden.

96 uur lang zullen sporters elkaar tijdens de extreme route afwisselen en zich verplaatsen door middel van een mountainbike, trailrunning of kano’s en zullen zodoende de zon uitdagen. Op 21 juni om 00:58 zullen de atleten vanuit Luleå vertrekken en in de nacht van 24 naar 25 juni zullen ze weer aankomen na een route van 1300 km.

Met dit initiatief vragen de deelnemers aandacht voor de gevaren van de zon op de huid en de strijd hier tegen. Deze strijd is ook de reden van het bestaan van Garnier Ambre Solaire, de Association of European Cancer Leagues en nu ook van de Sunset Relay.

Het team
De deelnemers van de Sunset Relay is een bijzonder mix van topsporters uit verschillende disciplines. Wereldkampioen lange afstandschaatsen Bob de Jong, wereldkampioen Kiteboarden Youri Zoon en Olympisch kampioen snowboarden Nicolien Sauerbreij zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens de bijzonder uitdaging.

Zonbescherming
De zon staat voor velen symbool van warmte en relaxen, maar toch wordt er helaas vergeten dat het gevaarlijk kan zijn als je je er niet tegen beschermt. De UV-stralen van de zon hebben zowel positieve affecten, zoals aanmaken van vitemine D, als negatieve effecten. Bijvoorbeeld zonnesteken en het aantasten van je DNA.

Wil je de wedstrijd live volgen? Check dan deze link!

[youtube id=”6_HW3RGAf-I”]

 van