15-07-2019 - Kitesurfen, Nieuws

Come foil with F-One & Ozone – Foil clinic – 20 juli Egmond aan Zee

 

LET OP! Clinic is verplaatst naar zaterdag 20 juli! Zondag waait het minder en te aanlandig. Daarom is de clinic naar zaterdag 16:00 verplaatst.


Zondag 21 juli is er weer een foil clinic! Ervaren instructeurs van F-one zullen de clinics verzorgen. Op deze manier leer je op een veilige en snelle manier foilen.

Locatie: Egmond aan Zee, Paviljoen Zilvermeeuw

Tijd: Aanvangstijd 14.00

BBQ: Aansluitend op de clinic is er ook een verzorgde BBQ. Kosten hiervoor zijn €10,- pp

Neem mee:
– kite(s)
– wetsuit
– schoentjes
– harnass
– impactvest indien beschikbaar
– helm indien beschikbaar

Aanmelden:
Het aantal plekken is beperkt, dus wil je meedoen, laat het dan weten. Stuur hiervoor een e-mail met je aanmelding en ontvang meer informatie over beschikbaarheid en de kosten.

Contact:
Voor vragen kan je ons bereiken via 06-43974903 of via deze mail.

Meer info over de foil clinics vind je hieronder.


In 2018 is het foilen definitief doorgedrongen op de Nederlandse wateren. Inmiddels zie je de foilers dan ook overal over het water zweven en is de sport niet meer weg te denken. Deze versnelde acceptatie laat zich in belangrijke mate verklaren door het materiaal wat toegankelijker geworden is in prijs en toepassing (meer beginners georiënteerde sets i.p.v. alleen de duurdere carbon race sets). Daarnaast heeft het uitblijven van harde wind in 2018 menig kiter ertoe gebracht zich aan te melden voor de Foil clinic’s georganiseerd door F-One en Ozone Benelux. 

F-One heeft hier het afgelopen jaar dan ook een duidelijke rol op zich genomen door de markt te bedienen met een complete range Foils; van race tot freeride, met masten van 45cm tot 105cm. Voor niet alleen Kite foilen, maar ook zeker niet de minste Foils voor Surfen, Windsurfen en Stand Up Paddling. En dat in een ongekend modulair en dus uitwisselbare collectie.

Zeker met een gunstig geprijsde IC6 Pack V2+ 51 TS  Board – voor de scherpe actieprijs voor deelnemer van €1.399,- hebben kiters eenvoudiger deze nieuwe tak van sport kunnen leren. Meer lezen over de IC6 foil doe je hier.

Maar bovenstaande zou aan dovemans oren besteed zijn gebleven zonder alle praktische inspanning aan de waterkant. Een belangrijke aanjager van de awareness onder de kiters was vorig seizoen dan ook de uitgebreide aandacht voor Foil Clinics; gerichte theorie en praktijktraining in kleine groepen (2 man per foil). Deze i.s.m. onze dealers en riders opgezette wekelijkse clinics waren dan ook altijd goed gevuld en kenden bijna 100% foilgarantie.

Kortom zelf leren is nog nooit zo makkelijk geweest, maar er blijft voor velen toch nog een drempel om te starten:

 • Hoe kom ik aan een foil om te leren?
 • Welke lesmethode is meest geschikt?
 • Welke foil is het meest geschikt om op te leren?
 • Waar moet ik op letten bij het foilen?
 • Wie kan mij het leren?
 • Waar kan ik het leren?

Daarom gaat F-One en Ozone Benelux ook aankomend seizoen jou op en aan een foil helpen!

Hoe?

 • Ook dit jaar zullen er weer Kite Foil Clinics op locatie zijn met tegelijk een kennismaking met de F-One Foil family. In kleine groepen van 2 per foil, leer je in slechts enkele uurtjes wat het is om te kitefoilen.
 • Daarnaast zal de F-One en Ozone Benelux crew komend seizoen gaan starten met kennismakingslessen achter de boot. Ervaar op een veilige en laagdrempelige manier, wat de unieke kracht is van het Foilen. Op lage snelheid, en met volledige focus op de Foil is het dé manier om te ervaren wat er precies gebeurd als de Foil onder je door het water ‘vliegt’. Hierdoor zal de stap naar snel en veilig en gecontroleerd te leren foilen kinderspel worden.

Je kan deze foil clinics bij F-One en Ozone Benelux boeken, of bij één van de aangesloten F-One Foil Centres. De foil clinics zijn compleet verzorgd en inclusief al het lesmateriaal (hydrofoil, helm). Aanmelden doe je via deze link. Wekelijks ontvang je dan een e-mail met alle informatie over de foil clinics. Boek eenvoudig je clinic n.a.v. de e-mail.

Tweede persoon gratis?? Access foil clinic actie!

Wil jij samen met je kitebuddy de clinic volgen? Meld je dan aan via deze link, vermeld ‘Access’ onder het kopje actie en ontvang voor de tweede persoon de clinic gratis!

F-One Foil Centres:

Nederland:

 • Brouwersdam
 • Hoorn
 • Ouddorp
 • Scheveningen 2x
 • Vlieland (vanaf juni 2019)
 • Zandvoort 2x
 • En diverse mobiele locaties door het hele land afhankelijk van de wind/aanmeldingen

België:

 • Oostduinkerke BE
 • Zeebrugge BE

Wat zeggen de anderen?

“Ik keek al enige tijd jaloers naar foilers, maar twijfelde of het wat voor mij was. De foil clinic was een goede manier om kennis te maken met foilen, met duidelijke instructie en goed materiaal. Pas als je zelf wat meters op het water maakt begin je te begrijpen wat er leuk is aan foilen. Daar is deze clinic zeer geschikt voor.” – Roger Cohen

“Ik dacht dat foilen lastig was om te leren. Gevaarlijk. Dat het me meerdere sessies zou kosten voordat ik het fatsoenlijk zou kunnen. Niks is minder waar, met droge haren mijn eerste meters gemaakt. Wat een slimme aanpak!” – RK

“Wat een topdag was het!! Leuk georganiseerd en big thumbs up for that Voor jou en Bart en Jennifer!” – Arvid Blijleven

 

 

 van