14-12-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

F-One Mitu Pro Flex 2021 – Review

De F-One Mitu-surfboards en de man achter de boards, de pro-rijder Mitu Monteiro, staan al jaren aan de top. Mitu weet precies wat hij wil en bemoeit zich met elk detail van het board. Alles moet kloppen. Echt een wedstrijdmentaliteit. Daarom is hij nog steeds een van de beste. Geldt dat ook voor zijn eigen surfboard: de F-One Mitu Pro Flex 2021?

Lees ook onze reviews over de F-One Mitu Carbon & de F-One Slice Bamboo!

De F-One Mitu Pro Flex 2021 is een goed flexend board die veel comfort en controle geeft tijdens het varen en het golfrijden. Het absorbeert de klappen van de chop waardoor het board rustiger over het water vaart. De flex mag niet te zacht zijn want dat vaart weer niet direct en langzaam. Een board moet de juiste balans hebben. En dat heeft deze F-One Mitu Pro Flex 2021. Ook op hogere snelheden.

Ronde outline bij de F-One Mitu Pro Flex 2021

Het board heeft een ronde outline waardoor het een beetje zoekerig is, maar niet nerveus. Het vaart daardoor levendig en speels. Boards met een meer parallel outline varen meer ‘op rails’ in een rechte lijn. Voordeel van een ronde outline is dat het heel direct reageert op voetsturing en dat bochten ronder zijn. Golfrijden doet de F-One Mitu Pro Flex 2021 dan ook met verve. Heel precies en met behoud van snelheid. Ook bij lage langzame golven versnelt-ie zodat je met maximale snelheid de lip van de golf kan raken. Je hoeft daardoor geen extra power uit de kite te halen. Maar als je graag met power in je kite golfrijdt dan kan dat ook. De F-One Mitu Pro Flex doet beide goed.

Gevoelig voor voetsturen en de verdeling van je gewicht

In de bottomturn voel je dat het board mee veert door de flex waardoor je maximale controle en snelheid hebt. Hij is wel wat gevoelig voor voetsturen en de verdeling van je gewicht. Hou constante druk en zet je gewicht iets achterop. Je hebt al snel door wat de juiste balans is. En dan kun je ook hogere en snellere golven te lijf. Dit is een van de grote pluspunten van de F-One Mitu Pro Flex, de brede inzetbaarheid. Je kan het allemaal af met één board. Dit komt door de uitgewogen shape.

Voor 2021 heeft de F-One Mitu Pro Flex dezelfde shape als F-One Mitu Carbon met een fish-tail die wat dunner en smaller is en wat meer rocker heeft. Hierdoor heeft het board veel grip en kun je ontzettend kort draaien op de golf, zonder stil te vallen overigens. De juiste druk op de rail en gewichtsverdeling is wel belangrijk om dit kunstje te beheersen. Is dat in orde, dan komt er nog een goede eigenschap van de F-One Mitu Pro Flex, je kan er ook mooie lange bochten mee maken op de golf. Doordat ie iets breder is bij de voorste voet planeer je goed door.

Snel planeren en accelereren

De compacte outline met enkelvoudige concaaf van de F-One Mitu Pro Flex zorgt ervoor dat je snel planeert en accelereert. Daarnaast geeft het stabiliteit. Hierdoor is het board ook prima voor beginnende wavers en strapless freestylers. De dubbele concaaf in de voorkant geeft een soepele rit over het water. Gebruik voor het springen met de F-One Mitu Pro Flex een kleine (of grote) kicker: het board heeft niet heel veel pop. Daarvoor is de tail te smal. In de lucht is z’n compacte vorm wel fijn voor aerial tricks.

Shock Absorbers & inserts voor voetbanden

Verder zijn de deckstringers er voor 2021 uit gehaald om gewicht te besparen: het board is zonder stringers sterk en duurzaam genoeg. Er zitten ook nog vijf millimeter dikke Shock Absorbers van eva schuim onder de dekpad, op de plekken waar de voorste voet staat om harde klappen op te vangen en voor comfort tijdens het varen. De deckpad is overigens verbeterd: het is nu geribbeld en geeft meer grip dan de vorige versie. Handig en lekker is de tailkick op de achterkant, net als de bobbel in de pad bij de voorste voet. Zo glij je niet snel uit en kun je op de tast je positie bepalen. De F-One Mitu Pro Flex 2021 heeft inserts voor voetbanden en standaard RTM Flow-vinnen.

F-One Mitu Pro Flex 2021 - Review

Eigenschappen F-One Mitu Pro Flex 2021:

F-One Mitu Pro Flex 2021 - Review

Maten F-One Mitu Pro Flex 2021:

F-One Mitu Pro Flex 2021 - Review

Voor meer informatie over dit board kun je naar de website van F-One gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.


Deze review van de ‘F-One Mitu Pro Flex 2021‘ komt uit Access #4 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van